11 - 15 sep. 2024

Danskvällar

Fredag och lördag kan du dansa till årets dansband. Välkommen till Lobby Syd, ingång från mässcampingen eller via Entré 8 Väst grind.

För att gå på dansen behöver du ha en flerdagarsentrébiljett.

FERNANDOZ

 

Dansbandet Fernandoz spelar på Elmia Husvagn Husbil i september

Foto: Mattis Blomqvist/Anders Bühlund

Fernandoz spelar till dansen på fredagen den 13 september, kl 21.00-00.00.

Fernandoz är dansbandet från de värmländska skogarna. De vann årets dansband och årets album på Guldklavengalan 2023. Fernandoz musik är en mix av country och 70-talsmusik. De har gärna en låt med stark värmlandsanknytning på varje album. 

Fernandoz spelar dansmusik med fart och fläkt. Bandet har haft flera hits och låtar som "Guld och gröna skogar", "En dag den sommaren" och "När ett hjärta har älskat" har legat på Svensktoppen. 

Bandet består idag av Anders Nordlund (bas och sång), Kevin Borg Nordlund (keyboard, dragspel och sång), Simon Åhs (trummor och sång) och John Bohlin (gitarr och bakgrundsång).

HIGHLIGHTSDansbandet Highlights spelar på Elmia Husvagn Husbil i september

Highlights spelar till dansen på lördagkvällen den 14 september, kl 21.00-00.00.

Highlights är ett svenskt modernt dansband som bildades 2004 av Fame Factory-deltagaren Andreas Wistrand och Henrik Sethsson. Bandet vann Guldklaven 2006 i kategorin Årets uppstickare. De har medverkat i Melodifestivalen och i julgalan "Stjärnorna på travet". 2023 blev bandet Grammisnominerade i kategorin "Årets dansband" i samband med albumsläppet av "En natt på stan". 

Du kanske har hört bandets låtar som "Angelica", "Nån som du" och "Vart vi än går"?

Bandet består idag av Morgan Sjogerlöv (sång), Christian Lindholm (keyboard och sång), Michael Lindholm (gitarr och sång) och Tommy Gustafsson (trummor och kapellmästare).