Växter som vi förknippar med vårt svenska kulturarv ingår den här trenden. Vi inspireras av konstnärsparet Karin och Carl Larsson och planterar rosa pelargoner med vit lobelia i balkonglådor.

Frukt och bär, framför allt krusbär och päron blir allt viktigare, gärna bekanta sorter som en kär gammal släkting har odlat och älskade. På det sättet hålls minnena av våra nära och kära vid liv. Platsens historia lockar oss att återskapa trädgårdsrummet till hur det såg ut en gång i tiden, gärna med växter som vi får genom att samla frön eller ta sticklingar från ursprunget. De enkla växterna har en given plats i det här temat, såsom snödroppar, sippor, vitklöver och linnea. De kompletteras med sommarblommor såsom väldoftande luktärter och slingrande rosa svartöga.

JordenViÄrvde_Ska╠êrmavbild 2021-04-23 kl. 13.48.54.png

Även till fönsterbrädan inomhus är det de gammeldags växterna vi väljer. Kornettblomma, St Paulia, mönjelilja och novemberkaktus pryder våra hem lika mycket för deras skönhet skull som för att minnas en älskad mormor eller farmor med gröna fingrar. Blomsterlönnen kommer tillbaka och den som föredrar de gröna växterna väljer snittadiantum och klättersparris. Det får gärna vara mycket växter och räcker inte fönsterbrädan till möblerar vi med blomsterbord så att alla älsklingar får plats. För snittblommor är det den naturliga stilen som gäller.

JordenViÄrvde_Skärmavbild 2021-04-19 kl. 13.45.02.png

Växtlista

Utomhus

Snödroppe

Krusbärsbuske

Iris

Luktärt

Svartöga

Röllika

Inomhus

Kornettblomma

Novemberljus

Triangeloxalis

Mönjelilja

St Paulia