Lust och längtan

Passion för växter, lusten till livet och längtan efter att mötas är känslan som dominerar den här trenden. Nu är det inget som kan stoppa oss från att fira och hylla våra nära och kära. Vi fångar ögonblick, omvärderar vad som är viktigt och förverkligar drömmar som vi burit på.

Det här temat handlar om att vi tar vara på ögonblick och tillfällen att ställa till med fest, i vardagen såväl som under de klassiska högtiderna. De traditionella högtidsväxterna är viktiga – både som snittblommor och krukväxter. Att ta vara på alla tillfällen att ses prioriteras vilket resulterar i många tillfällen att ge och ta emot växter som gåvor.

Lusten driver oss att äntligen ta tag i att förverkliga drömmen om att öppna den sedan länge planerade delikatessbutiken i garaget hemma, med snittblommor i buntar på uppfarten och personlig service som vittnar om ett passionerat intresse.

Växterna i trenden går i den röda färgskalan och snittblommorna är viktiga. Färdigblandade buketter som det är lätt att grabba på vägen till festligheterna efterfrågas i högre utsträckning. Odlingslusten är det heller inget fel på samtidigt som längtan efter fördjupning ökar. Kunskapen finns i trädgårdslitteraturen men böcker får konkurrens av olika digitala medier där ämnet attackerar från oväntade håll.

Garden-Trends-Lust-och-längtan-löjtnanshjärta.jpg

Garden-Trends-Lust-och-längtan-röda-stolar.jpg

Garden-Trends-Lust-och-längtan-kram.jpg

Garden-Trends-Lust-och-längtan-hjärta.jpg

Garden-Trends-Lust-och-längtan-konsert.jpg

Garden-Trends-Lust-och-längtan-bänk.jpg

Vi blir mer positiva och längtar efter att omge oss med färg och passion. Nu vill vi se framåt igen vilket ger energi och kreativitet att skapa utan regelverk och förbud. Det blir tillåtande, sensuellt och lite mystiskt med gamla rhododendronbuskar och gräsmattor där mossan tillåtits att ta över. Trädgården är vår teaterscen och vi skapar ridåer med hjälp av växter som klättrar. På hösten skiftar de färg från den gröna färgskalan till höstens mustiga färgpalett. Vissa väl utvalda exemplar av buskar och träd ljussätts med utomhusbelysning så att vi kan njuta av dem bättre även under den mörka årstiden.

Med utgångspunkt från den asiatiska estetiken skapas minimalistiska trädgårdar som kräver mindre skötsel och som går att utformas på liten yta. Några skulpturala träd i kruka kan räcka i det här fallet. Intresset för barrväxter ökar och den här sparsmakade trädgården kan också ingå som en del i större trädgård.

Elden är också viktig i det här temat. Vi skapar platser i trädgården där vi kan göra upp en lägereld att samlas kring. Ibland lagar vi passande måltider över brasan, gärna i en bålpanna som hängs upp i ett stativ över lågorna.

Garden-Trends-Lust-och-längtan-rosor.jpg

Garden-Trends-Lust-och-längtan-pelargon.jpg

Växter
Växter

Garden-Trends-Lust-och-längtan-vallmo.jpg

Garden-Trends-Lust-och-längtan-lönnlöv.jpg

Garden-Trends-Lust-och-längtan-halloween.jpg