Färg & Flora

Cirkulärt, kreativt och med en känsla av att allt är delbart – säg hej till trendtemat Färg & Flora. Nu boostar vi sinnet med härliga färger i oväntade kombinationer som ändå känns självklara tillsammans.

I den här trenden är det här och nu som gäller. Det är coolt att skapa med trä och textil och det som tillverkas kan till och med säljas på kvarterets marknad som arrangeras en gång om året.

Det handlar också om ett nytt sätt att leva där medvetenheten om att vi måste ställa om vårt mindset för planetens skull är viktig. När vi delar gym, snickeri, festlokal och vävstuga med grannarna uppstår en gemenskap och en känsla av samhörighet som vi saknat länge i den allt mer digitaliserade världen.

Vi har kastat av oss masken så varför inte också höja blicken från telefonen och plantera några fruktträd som alla i kvarteret kan ha glädje av? Det blir ändå alltid mer frukt att skörda än vad en familj förbrukar. När även bilen delas med grannar blir garageuppfarten onödig. Nya odlingsytor uppstår.

Garden-Trends-FärgochFlora-cykel.jpg

Garden-Trends-FärgochFlora-soffa.jpg

Garden-Trends-FärgochFlora-kollage-1.jpg

Garden-Trends-FärgochFlora-plantering.jpg

Eftersom allt fler miljögifter förbjuds inom EU är intresset för nya produkter som ska ge goda skördar och friska växter ett område under utveckling. Konsumenterna efterfrågar nya lösningar så att resultatet av odlingarna blir bra. Bland annat ser vi allt fler produkter som innehåller alger. Men även helt naturliga produkter som motverkar angrepp av svamp och skadedjur på växter i konsumentvänliga förpackningar efterfrågas.

Växterna i det här temat är färgglada. Solrosen kommer att vara populär även framöver, lika mycket som en symbol för fred och frihet som för blommans färgrikedom och förmåga att sprida glädje i trädgården. Till buketterna inomhus väljer vi mönstrade vaser med vintagekänsla. Även det tjeckiska glaset som kallas för ”Verre de Bohem” bidrar med rätt bohemisk stil vilket inspirerar till färgmatchande växtarrangemang.  

Inomhus väljer vi gärna hållbara växter som är lättskötta. Trädgårdarna blir brokigt individuella beroende på den trädgårdsförebild som för tillfället gäller. Någon inspireras av Tasha Tudor medan någon annan låter sig inspireras av en samtida trädgårdsmästare som upptäcks via sociala medier eller i samband med att privatträdgårdarna öppnar sina grindar för allmänheten. Riksförbundet svensk trädgårds ”Tusen trädgårdar är ett exempel”.

Garden-Trends-FärgochFlora-stående-gerbera.jpg

Garden-Trends-FärgochFlora-guzmania.jpg

Garden-Trends-FärgochFlora-gulblomma.jpg

Garden-Trends-FärgochFlora-lila.jpg

Garden-Trends-FärgochFlora-solros.jpg