Det är en nyfikenhet och en prova-på anda som råder i den här trenden. Vi drar oss inte för att odla persika. Att dela med sig av skörden tillfredsställer önskan om att stärka gemenskapen. Lekfullheten återspeglas även i växtvalet till hemmet. Färgen kan vara viktigare än sorten och växter som har ett intressant bladverk kommer stort.

Garden-Trends-FärgochFlora-växter-inne.jpg

Även inomhus är det färg som gäller men det är inte nödvändigtvis blommande växter vi väljer. Växter med spännande blad såsom Tradescantia och Philodendron, särskilt Pink Princess, är växter som är populära på fönsterbrädan. Rödbladig oxalis och calathea med vackert bladverk är andra växter som kommer starkt. Över huvud taget är växter med färgstarkt och vackert bladverk intressant i den här trenden.

Garden-Trends-FärgochFlora-växter-ute.jpg

Färg kommer före form när det gäller växterna i den här trenden. Flox och fuchsia tillsammans med solrosor som vi inte verkar tröttna på. Den högresta ettåringen syns också i nya spännande färger, bland annat en nästan vit. Under vår och försommar blandar vi blommorna med kvistar som vi skördar i trädgården.

Växtlista

Inomhus

Costus arabicus

Caladium

Kalanchoe Desert Surprise

Peperomia

Novemberkaktus

Utomhus

Persika

Hallon

Phlox

Vallmo

Havtorn