Grön elegans

I den här trenden riktar vi uppmärksamheten mot kvalitet. Vi väljer med omsorg vad vi vill omge oss med och med vilka vi vill dela vår tid. I trenden Grön elegans fördjupar och förfinar vi också vårt intresse för odlandets ädla konst.

Nu avstår vi ifrån den snabba konsumtionen av bilder till förmån för teater, litteratur och föreläsningar. Efter en lång period då vi inte kunde ta del av kulturlivet får den en allt viktigare plats i våra liv. Vi väljer bort den ohållbara överkonsumtion, vilket leder till mer noggrant utvalda inköp som är närproducerade och hållbara över tid.

Urbant och lyxigt är ord som kan förknippas med den här trenden. I staden är det terrassen och balkongen som är viktig. Intresset för att bygga rekreationsytorna med tak ökar. Takstöden blir en naturlig spaljé för klättrande växter vilket ger pergolaliknande platser som bildar en naturenlig förlängning av hemmet. Men också stadens grönska blir allt viktigare. Eftersom stadslivet distanserar människor från naturen är utvecklingen av gröna städer avgörande, för invånarnas välmående, för planeten, men inte minst viktig är den för att främja intresset för trädgård.

Garden-Trends-Grönelegans-gardin.jpg

Garden-Trends-Grönelegans-fotölj.jpg

Garden-Trends-Grönelegans-kollage-1.jpg

Garden-Trends-Grönelegans-blåregn.jpg

Odla vill vi göra, både ätbart och växter som vi kan använda till vasen in inomhus. Även blommorna får gärna vara ätbara så att vi kan använda dem för att dekorera bakverk och maträtter.  Den som inte vill eller har tillgång till ett utrymme att odla på köper sina grönsaker från lokala odlare. Det kan till och med handla om odlingen som finns på fastighetens gård. Ett exempel är Cubegreen som odlar kryddor på två platser i Stockholm som de levererar till såväl privatpersoner som restauranger. Storstadsbon har vant sig vid att ta hjälp av experter när så krävs. Det ökar behovet att tjänster, både när det gäller skötsel och inredning med växter, både utomhus och inomhus.

Ordning och reda vill vi gärna ha på vår uteplats. Vi inreder den med bra förvaring och praktiska möbler som är hållbara och sköna. Mattor som gör att barfotafötter landar mjukt och mjuka dynor på stolar och bänkar gör platsen känns mysig och ombonad. Vi kryddar platsen med eleganta stormlyktor som ger en kontinental känsla samtidigt som det bidrar med stämningsljus. Intresset för matlagning utomhus består. Grillarna blir mer sofistikerade och möblerna som ska härbärgera dem likaså.  Med inspiration från kebabrestaurangerna vänder vi på steken och grillar maten vertikalt.

Garden-Trends-Grönelegans-stående-dusch.jpg

Garden-Trends-Grönelegans-kaktus.jpg

Garden-Trends-Grönelegans-ormbunke.jpg

Garden-Trends-Grönelegans-uteplats.jpg

Garden-Trends-Grönelegans-tjockbladväxter.jpg