Debutanternas dag i Flower Grand Prix

Debutanternas dag i Flower Grand Prix
Det var tätt i toppen när debutanterna tävlade i Flower Grand Prix på mässans andra dag. Eleonor Antelius från Antelius blommor i Linköping stod tillslut som vinnare.

Dag två på Elmia Flower Grand Prix var det dags för debutanterna att tävla. För att vara med bland debutanterna får man ha tävlat max tre gånger tidigare. Liksom för eliten var temat för tävlingen Lust och längtan, taget från Elmia Garden Trends. Uppgift ett bestod av att binda en bukett där Calla var i fokus: "Lust på Calla" under 45 minuter. Uppgift två var en krans under 90 minuter med ny stickmassa från Oasis.

Det blev tillslut Eleonor Antelius från Antelius blommor i Linköping som vann, tätt före tvåan Nellie Waldemarson från Blom Boutiquen i Norsholm. Trean Samuel Andersson, Stjaelk i Borås och fjärdepristagaren Ebba Bengtzon från Blomstermakarna i Mölndal kom båda tätt bakom.

Tack till alla 19 debutanter som tävlade och extra grattis till pristagarna.

Första mässdagen tävlade eliten i Flower Grand Prix, läs mer här.

Debutanttävling 

Uppgift 1 var bukett - lust på calla. Här skulle de framhäva blomman calla i buketten, 45 min.
Uppgift 2 var krans i det nya materialet fiber foam, en stickmassa, från Oasis. De skulle använda minst 10 blommor av krysantemum i en krans på 38 cm. Till uppgift två hade de 90 minuter.