Flower Grand Prix by Elmia har sin vinnare

Flower Grand Prix by Elmia har sin vinnare
Flower Grand Prix samlade idag landets ledande florister på Elmia för att delta i blomsterbinderitävlingen. Årets vinnare blev Marinette Månsson, Blomsterdekoratören i Varberg med 323 poäng.

Det var många fina arbeten som presenterades för domarna efter dagens tävling där eliten tävlade i blomsterdesign. Floristen Marinette Månsson kammade hem förstapriset.

- Det känns så bra, jag trodde verkligen inte att jag skulle vinna. Det var tuff konkurrens idag och hög kvalité på alla jobb. Det känns overkligt och superkul, säger Marinette.

Elmia Garden I Flower Grand Prix I Vinnare2 2021.jpg

På andra plats kom Maria Wahlgren med 297 poäng medan tredjepriset gick till Sten Vasseur med 286 poäng, båda från Floristkompaniet i Stockholm.

Lina Supstik kom på fjärdeplats med 283 poäng och premierades för ett extra fint arbete i arrangemangsteknik med sin bordsdekoration (uppgift två).

På morgonen presenterades dagens två uppdrag som skulle utföras med valfri teknik. Uppgift ett var ”Brudarbete – Bäras av bruden” och uppgift två ”Bröllop – Bordsdekor”, tiden de fick på sig var 90 minuter per uppgift. Årets tema var Lust och längtan - en av 2022 års trender från Elmia Garden Trends.

Förra årets vinnare Johan Munter dömde elittävlingen tillsammans med Heidi Mikkonen samt domaraspiranterna Sofie Danielsson Söhr och Elin Nyberg, som båda tävlade på Flower Grand Prix förra året. Bedömningen var hemlig, vilket innebär att domarna inte visste vem som hade gjort vilken kreation.

- Domarna har gjort ett väldigt bra arbete, de har haft många fina arbeten att titta på. De bedömde och poängsatte bidragens komposition, idé, färg och teknik förklarar Nicklas Jensen som ledde tävlingen tillsammans med Sara-Lisa Ludvigsson.

Tävlingen har lockat många, både på plats på Elmia samt via Instagram där tävlingen och prisutdelningen har sänts live flera gånger under dagen.

Imorgon är det dags för debutanterna att tävla i Flower Grand Prix, då hälsar vi 19 stycken tävlande välkomna. Läs om resultatet för debutanterna här.

 

Elittävling 

Uppgift 1 var brudteknik- bäras av bruden, 90 min.
Uppgift 2 var bordsdekor till ett bröllop, 90 min. Det färdiga bidraget skulle ha hållbarhet 30 timmar.