Happy Hybrid

Den här trenden handlar om glädje och nyskapande. Lekfulla former inspirerar till experimentlust och ny teknik används för att skapa, odla och inhämta kunskap om odling i trädgården. Det kan handla om appar som hjälper oss att hitta rätt växt till rätt plats och jordmån eller fiffiga lösningar för bevattning. Allt fler amatörer delar med sig av sin kunskap på sociala medier vilket gör att den blir tillgänglig för fler samtidigt som odlingslusten väcks när man lär av varandra.

Här är det hellre än bra som gäller och vi drar oss inte för att prova på odling i tunnelväxthus.  De lättodlade grönsakerna står högt i kurs men även bär av olika slag ingår i den här trenden. Växter anpassade för odling på liten yta efterfrågas och nybörjaren söker efter färdiga paketlösningar som underlättar odlingen.

Garden Trends I Happy Hybrid I färgkrans.jpg

Garden Trends I Happy Hybrid I takodling.jpg

Garden Trends I Happy Hybrid I bord.jpg

Garden Trends I Happy Hybrid I bi.jpg

Garden Trends I Happy Hybrid I odling glas.jpg

Garden Trends I Happy Hybrid I odla på tak.jpg

Tack vare ny teknik kan även storstadsbor börja odla. Halva jordens befolkning bor i lägenhet i staden samtidigt som det finns odlingsbara ytor på parkeringsplatser, vid outnyttjade stadsfickor och på tak. Vinsterna blir många, ökad förståelse för matproduktion, bättre gemenskap, tryggare bostadsområden, och bättre mental hälsa. Dessutom är det många som aldrig tidigare odlat som nu vågar börja.

Vi odlar på höjden och på längden i bäddar gjorda av organiskt material, jord och gödsel som likt en lasagne byggs upp i olika lager. Jorden blir allt mer intressant. Eftersom det är en ändlig resurs ser vi på den med nya ögon. Hur ser framtidens jord ut frågar vi oss.

Förebilder som vi hyllar är de färgstarka personligheterna, framför allt kvinnor som inspirerar oss med sina feminina symboler och sitt livsbejakande sätt. De förmedlar en känsla av att allt är möjligt med hårt arbete och en stor portion entusiasm.

Garden Trends I Happy Hybrid I azalea.jpg

Garden Trends I Happy Hybrid I pärlhyasint.jpg

Växter
Växter

Garden Trends I Happy Hybrid I hallon.jpg

Garden Trends I Happy Hybrid I poppykalas.jpg

Garden Trends I Happy Hybrid I stort växthus.jpg