Craft of Nature

Naturen och den inverkan den har på människor genomsyrar den här trenden. Det handlar om det kreativa uttrycket som uppstår när de förenas. Färgskalan är naturlig med grönt i fokus och en mild rosa som harmonisk accentfärg.

Materialen är naturliga. Trä, rotting, sten och keramik ger ett taktilt och levande uttryck. Formerna är böljande och mjuka vilket ger en organisk känsla. Vi ser gångar som slingrar sig fram genom trädgårdarna och staket skapade av vidjor som ger en naturlig mjuk gräns mellan grannar och natur. Spaljéerna tillverkar vi själva av pil i vackra noggrant uttänkta former.

Objekt formade av handen är ett viktigt inslag i den här trenden. Handdrejade keramikkrukor och kärl med patina som har ytor med struktur bidrar till den rätta känslan. Intresset för att skapa i lera har fått ett rejält uppsving. Det finns idag kurser som inriktar sig på att skapa i lera för det gröna rummet.

Garden Trends I Craft of Nature I odling.jpg

Garden Trends I Craft of Nature I dreja.jpg

Garden Trends I Craft of Nature I dahlia.jpg

Garden Trends I Craft of Nature I pelargon.jpg

Garden Trends I Craft of Nature I dukat bord.jpg

Garden Trends I Craft of Nature I grönsaker.jpg

Hållbarhet och grönt medvetande gör att vi törstar efter mer fördjupad kunskap. Att använda kompost som jordförbättre blir allt viktigare. Nu gömmer vi inte längre undan den i skuggan under ett tätt buskage. Komposten betraktas snarare som hjärtat i trädgården vilket gör att den ges en mer central plats i odlingsrummet. Även den välstaplade vedtraven integreras som ett vackert blickfång vid trädgårdens uteplats.

Vi odlar för att äta och längtar efter att bli självförsörjande på grönsaker och växter. Att försörja sig som blomsterfarmare för att odla sommarblommor i kommersiellt syfte är också en växande trend. Växterna odlas från frö i återvunna behållare.

Av grönsakerna lagar vi mat och samlar vänner och familj kring en måltid där det goda samtalet är i centrum. Att samla regnvatten och kompostera ingår som en naturlig del i vår strävan efter att odla så hållbart som möjligt och leva i samklang med naturen. Trädgården blir allt viktigare under hela året, dels för att främja den biologiska mångfalden, dels därför att man vill odla grönsaker även under vintern. Att skapa trädgård med tanke på alla sinnen är också intressant. Den ska kittla både doftsinnet och smaklökarna.

Garden Trends I Craft of Nature I odla 2.jpg

Garden Trends I Craft of Nature I klätterros.jpg

Växter
Växter

Garden Trends I Craft of Nature I mönstrade blad.jpg

Garden Trends I Craft of Nature I gräs.jpg

Garden Trends I Craft of Nature I regnvatten tunnor.jpg