Vinnaren i Flower Grand Prix är korad

Vinnaren i Flower Grand Prix är korad
Årets upplaga av Flower Grand Prix elit är över för i år och en värdig vinnare har korats. Lina Supstiks har tolkat trenden Färg & Flora bäst och kammar därför hem priset.

Vi säger grattis till Lina Supstiks som till vardags driver blomsterbutiken Prinsgatans blomsteraffär i Göteborg.

- Jag är helt överväldigad, vilken dag det har varit, säger hon med tårar i ögonen, glädjetårar så klart.

De tävlande har arbetat med temat Färg & Flora från Elmia Gardens trender vilket innebär starka färger, nyfikenhet och prova på-anda. En av växterna som var dominerande var guzmania, en strikt blomma med stela blad. Den mjukades upp av trädgårdsblommor som till exempel tagetes.

-Det här temat har verkligen passat mig att arbeta med eftersom jag gillar alla växter, färgskalan plus att vi har haft möjligheten att arbeta fritt, säger Lina.

Alla deltagare har arbetat med två arrangemang. I ett av dem var utgångspunkten en fakirring från Hanabata vilket innebär mycket bind- och stickteknik. Men utöver det har det inte funnits några begränsningar.

-Vinnaren har tolkat trenden bäst samt skapat två jämna och vackra arrangemang. Hon har kämpat och är verkligen en värdig vinnare, säger Niclas Jensen som är projektledare för tävlingen.

På andra plats kom Sten Vasseur från Floristkompaniet, bara ett poäng efter Lina. Tredjeplatsen kammades hem av Sofie Allansson, också från Prinsgatans blomsteraffär.

Hurra för dig Lina och hoppas vi får se dig tävla snart igen.

Läs om vinnaren i debutantklassen här.

22220_3_1920x1080.jpg