Borsta bort dagg för fina friska golfbanor

Borsta bort dagg för fina friska golfbanor
Rein Drost Machinehandel väcker uppmärksamhet på Elmia Park med sin Yamaha Course Mate – en elektrisk fyrhjuling som skonsamt och effektivt borstar bort golfbanornas morgondagg. En hel rad borstar är monterade bak på fyrhjulingen och kan jobba med olika tryck över gräsmattorna.

–  Vi har mötts av mycket stort intresse här på mässan. Många skrattar först när de ser borstarna, men sedan ser de snabbt hur många fördelar de ger. Monteringen är också mycket enkel och det går lätt att ändra tryck eller byta till andra slags borstar och andra tillbehör, till exempel för toppdressing och grooming, säger uppfinnaren och företagaren bakom Course Mate, Rein Drost.

Elmia Park I Rein Drost 1.jpg

Att få bort daggen från golfbanorna är en viktig skötseluppgift. När dagg blir kvar och får sol på sig skapas ett mikroklimat som gynnar bakterier och kan förstöra gräset på golfbanorna.

–  Ofta kör man två fordon med ett rep mellan för att få bort daggen, men här kan man få till exakt rätt tryck med borstarna, och här behövs bara en person för att köra och utföra arbetet, säger uppfinnaren och företagaren bakom Course Mate, Rein Drost.

Rein Drost Machinehandel i Nederländerna är hans eget familjeföretag, där han arbetat med teknik och utveckling för skötsel av grönytor i 20 år. Course Mate har han jobbat på flera år innan han nu premiärvisar den på Elmia Park.

Den elektriska fyrhjulingen är också i sig själv ett perfekt transportmedel över stora ytor, och Rein Drost jobbar redan på fler användningsområden.

–  Så många människor, så många val! Nu kommer vi jobba vidare hemma i företaget för att ta fram ännu fler önskade tillbehör, säger Rein Drost.