16 - 18 okt. 2024

Elmia Lantbruk

Affärsarenan för det klimatsmarta lantbruket

Mässan för alla delar av det svenska lantbruket

Elmia Lantbruk är mötesplatsen som skapar förutsättningar för ett starkt svenskt lantbruk och ett hållbart och lönsamt lantbruk med tillväxt. Här möter produkter och idéer marknaden, samarbeten startas och ny kunskap får fäste på resan mot ett än mer hållbart lantbruk.

På mässan erbjuds många aktiviteter med allt från djurvisningar till teknikvandringar.

Varmt välkommen den 16-18 oktober 2024 på Elmia i Jönköping!

Riksutställningar
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Samma får ger  två fällar om året
6 dec. 2022
Två fällar om året från samma får. – Jag kallar resultatet för snällfällar, säger Kristina Ek som ligger bakom konststycket.
Det virtuella stängslet skyddar rödlistade arter
10 nov. 2022
SLU och forskningsinstitutet RISE testar ett virtuellt stängsel för djur inom kunskapscentret SustAinimal. Produkten fungerar och visades på Elmia Lantbruk. Nu återstår att lösa juridiken.
Djurskötarna som visat  värdet av att djuren mår bra
1 nov. 2022
– Djur som mår bra och lever långe, är lönsammare och roligare att arbeta med. Så motiverade Jönköpings landshövding Helena Jonsson priset Årets Djurskötare som delades ut på Elmia Lantbruk.
Solpark eller vall? Svaret är både och
27 okt. 2022
Vad ger bäst avkastning, att bruka jorden eller bygga en solpark? Svaret som levererades på Elmia Lantbruk var både och. – Vi har byggt anläggningar där marken samtidigt används för vallodling och som bete för får, säger Cecilia Edling på Solkompaniet.
Lönsamheten ligger i  att använda hela djuret
21 okt. 2022
Innan Elmia Lantbruk är över, ska varenda del av tackan ha kommit till nytta. Det var målet för Sven-Erik Larssons och Agnetha Björnsdotter Berglunds föreläsningar i det kök som fanns på en av mässans scener.
Vallhundar blir allt mer  relevanta på mjölkgårdar
21 okt. 2022
Svenska Vallhundsförbundet bildades 1969. Vid den tiden var uppfattningen att hund fungerade med får, men inte med kor. På årets Elmia Lantbruk avgörs Europamästerskapen i nötvallning.
Ny Ovlac 11 furet Mini Plog - Skumplog
17 okt. 2022
Dansk Farmimplement ApS, som är importör av spanska Ovlac-plogar till Norden, presenterar nu en ny och större Miniplog, nämligen en 11-fåra som fortfarande är lyftupphängd.
Smidig gödselputtare
14 okt. 2022
Gödselputtaren från NORDICC är en hjälpreda som underlättar arbetet på lantbruket.
Samster lanserar soldriven torkmetod på Elmia Lantbruk den 19 oktober!
13 okt. 2022
Samster och grundaren Kent Samuelsson presenterar för första gången sin världsunika torkmetod på Elmia Lantbruk. Metoden är helt fossilfri och drivs med energin från solen.
Kvik-Pak - front monteret tilt packaren
13 okt. 2022
Farmimplement har blivit svenska distributör av den Danska frontpackaren Kvik-Pak. Kvik-Pak är en frontmonterad Tiltpackare som inte belastar traktorn eftersom den dras framför traktorn innan den lyfts och vice versa placeras på marken innan den körs ut åt sidan
Plovekspertens Gummiljusbom
13 okt. 2022
Vi ställer ut den smarta gummiljusbommen, som är den enda lätta bommen som kan sitta kvar monterad på plogen under arbete.
Farmimplement och Ploveksperten ApS ställer ut på Elmia Lantbruk för första gången.
13 okt. 2022
De två systerbolagen Ploveksperten och Farmimplement, som drivs av den danske ploglegenden Jens Iversen (världsmästare 1996), ställer ut på Elmia Lantbrug för första gången. Vi saknar bra marknadsföring av våra relativt nya företag och har valt Elmia Landbrug som en ny möjlighet - "de initiala a...