”Vi gjorde affärer direkt på mässan”

”Vi gjorde affärer direkt på mässan”
Folksamling i montern och ett stort intresse. Sweves presenterade det nya fabrikatet Rausch på VA-mässan och genomslaget, ja det var verkligen enormt bland besökarna. Peter Nyby, försäljnings- och marknadschef på Sweves, berättar att telefonsamtalen från köpsugna kunder började komma in bara någon vecka efter mässan.

Hur gick det på för Sweves på VA-mässan 2022?

– Vi valde att presentera vårt nya fabrikat Rausch som har funnits i 40 år på den inhemska marknaden i Tyskland, men inte på den svenska eller nordiska marknaden tidigare. I montern visade vi ett batteridrivet kamerasystem som var monterat på ett litet flak bakom en fyrhjuling. På så sätt kunde vi visa hur liten och kompakt utrustningen från Rausch är. Det är ingen på marknaden som kan slå dem på fingrarna när det gäller arbetsområde – från 135 millimeter ledning till 3 000 med samma vagn, som även används för SAT system med arbetsområde DN150-1800.

 

Blev det en lyckad lansering?

– Det fick ett väldigt stort genomslag på mässan. Vi hade marknadsfört det stort inför VA-mässan eftersom det inte är varje dag som det dyker upp nya fabrikat på marknaden. Många besökare hade inte hört talas om Rausch tidigare och blev väldigt intresserade. Vi fick till exempel besök av en operatör som kör filmbuss och han sa direkt att han ville visa systemet för sin chef. Han kom sedan tillbaka med chefen och fler kollegor som ville klämma och känna på produkten. De allra flesta besökarna tittade på systemet med motordrift för 135 till 3 000 millimeter, men också på den nya lilla vagnen C90 med arbetsområde DN100-600, liksom det mindre systemet med så kallad knuffkamera.

 

Sålde ni några system från Rausch?

– Det var periodvis stora folksamlingar, vilket var jättekul. Det är ju alltid roligt att få ett sådant gensvar, för i ärlighetens namn är det alltid lite nervöst att presentera ett nytt fabrikat. Efter mässan tog det väl bara 2–3 veckor innan vi fick det första telefonsamtalet från en besökare som var intresserad av det motordrivna systemet. I den här världen är det så här, att har man väl börjat med ett fabrikat, då fortsätter man ofta med det. Det som var kul med den här kunden var att de redan hade två system med ett annat fabrikat, men tyckte att Rausch var så pass intressant att de ville gå över till det. Så de beställde ett system, och inte nog med det, de beställde både den lilla vagnen C90 och den stora C135 samt det med knuffkamera för installation i en 100-procentig el-filmbuss, som vi även fick bygga och inreda.  

 

Gjorde ni många affärer även i övrigt?

– Vi fick väldigt fin respons på mässan och hade ett stort urval av besökare med många givande möten. Vi gjorde affärer direkt på mässan, vilket vi inte brukar göra, så vi är väldigt nöjda och belåtna – vi hade en väldigt bra mässa.