Kvalitet i samverkan – ett unikt samarbete med fokus på kunden

Kvalitet i samverkan – ett unikt samarbete med fokus på kunden
Vår kund BBK Group installerar endast högkvalitativa produkter för den kvalitetsmedvetna kunden: montagesystem från K2 Systems, växelriktare från KOSTAL Solar Electric och solcellspaneler från REC Group. Samtliga produkter levereras av EWS. BBK Group genomför stegvis installation av en omfattande solcellsanläggning på totalt 10 byggnader på Riksbyggen BRF Malmöhus 24 i stadsdelen Holma, Malmö.

- De höga kvalitetskrav som kunderna ställer på BBK:s vd Daniel Ohlin och hans företag i Malmö, ställer han självklart också på oss som solcellsgrossist. Och vi ställer liknande krav på våra leverantörer. På så sätt matchar Daniel perfekt det partnerskap som vi har med installatörerna, säger Heiko Stone, EWS kundrådgivare i Södra Sverige.

Daniel Ohlin är certifierad installatör för både KOSTAL och REC och han använder uteslutande produkter av högsta kvalitet. Vid Riksbyggen Brf Malmöhus 24 installerar han och sitt team solceller på en byggnad i taget, tills samtliga 10 byggnader i föreningen är utrustade med sina egna solcellsanläggningar. Hans installationstakt tar hänsyn till föreningens ekonomi. Det lönar sig att investera i kvalitet: För Riksbyggen Brf Malmöhus 24 med 540 lägenheter har BBK Group hittills installerat solcellsanläggningar på 6 av 10 byggnader, med en sammanlagd effekt på 600 kWp och en årlig elproduktion på ungefär 725 000 kWh. Anläggningen som installerades i somras har en toppeffekt på 90 kWp och förväntas vara lönsamt redan efter 4 år, beroende på elprisutvecklingen på marknaden. Elenergin används i första hand av medlemmarna i bostadsrättsföreningen, för hissar, ventilationen och vitvaror mm, samt även för laddningen av elbilar.

K2 Systems montagesystem är kanske något dyrare än ett vanligt montagesystem. Men med sina unika infästningsmöjligheter behöver BBK Group vid installationen färre anslutningspunkter och sparar därmed kostnader på infästningen”, kommenterar Heiko Stone, BBK Groups val av K2 Systems, som tillhandahåller system för både lutande tak, platta tak och markanläggningar. Och ytterligare en fördel med K2 systemet är att man i det här fallet även kan installera parallellt med takets lutning och därför behöver inget bygglov från kommunen, vilket ytterligare minskar kostnader och tidsåtgång för föreningen. Även i det långa loppet kommer det att visa sig vara en lönsam satsning på kvalitet och Daniel Ohlin:

- Den här anläggning levereras med 25 års produktgaranti, 25 års produktionsgaranti och även 10 års garanti på det utförda arbete. Och det är en garanti på riktigt”, säger Daniel Ohlin. Se filmen genom att klicka på länken "mer info" för mer information om ett lyckat samarbete med kvalitet i fokus 

Fakta om det installerade systemet: Solcellspaneler: REC TwinPeak 5 Series från REC Group (http://www.recgroup.com/) Växelriktare: Kostal PIKO CI från KostalSolarElektric (https://www.kostal-solar-electric.com/sv-se/produkter/) Montagesystemet: K2 Dome Zero från K2 Systems (https://k2-systems.com/en/) Installatör: BBK Group, VD Daniel Ohlin (https://www.bbk-group.se/)

Heiko Stone

h.stone@fotovoltaik.se