Årets Park 2019: Arvika Stadspark

–  Det här är fantastiskt kul! Det ligger mycket hårt arbete, slit och planering bakom, så det här är ett pris för allt vi gör, säger Christina Fernqvist Saxén, trädgårdsskötare, Arvika kommun.

Elmia Park I Park Inspira I Vinnare 2019.jpg

Arvika Stadspark vann utmärkelsen Elmia Park Inspira – Årets Park 2019

Årets Park 2019 är lättillgänglig och ligger som en grön oas i hjärtat av Arvika och inbjuder till promenader och en mängd aktiviteter för stora och små. Parken fick sin utformning i början av 1900-talet och är i mångt och mycket en traditionell park med bland annat skulpturer, blomsterrabatter, fågeldamm samt en berömd pergola täckt med vildvin. Men det är också en modern park där parkförvaltningen varje år gör ett blomsterprogram på något tema och marknadsför detta på ett genomtänkt sätt. 2019 års tema var Rosa Parks – Allas lika värde – där alla blommor gick i rosa nyanser.

Elmia Park I Park Inspira I Arvika Stadspark 2.jpg

Elmia Park I Park Inspira I Arvika Stadspark 4.jpg

Elmia Park I Park Inspira I Arvika Stadspark 3.jpg

Bilder från vinstfotograferingen
Bilderna nedan är från den fotografering med en professionell fotograf som var vinsten i tävlingen Park Inspira. Temat för sommaren 2020 var "Jösse härad - industri och hantverk". Färgerna var röd-gul-svart, vilket är färgerna i Jössehärsdräkten, och temarabatten visar hur Arvika kommun presenterade temat för året.

DSC_3550.JPG

DSC_3573.JPG

DSC_3663.JPG

DSC_3690.JPG

DSC_3701.JPG