11 - 15 sep. 2024

Om mässan

Elmia Husvagn Husbil är Nordens största mässa för det mobila livet. Hit strömmar årligen tusentals besökare - och inte bara för att titta. Många köper sin husvagn och husbil under mässan.
Mässan är en helhetsupplevelse för både ung och gammal. Det är inte längre bara den "klassiska camparen" som besöker mässan, utan de har fått sällskap av andra stora grupper under de senaste åren. På mässan finner du nu också barnfamiljen, den aktiva äventyraren samt den aktiva senioren. 

Affärer för miljarder

Under mässdagarna pågår en stor handel, men flera inköp sker även efter mässan. 28 procent av besökarna (11 000 personer) planerar att inom ett år köpa en ny husvagn eller husbil. Besöket på Elmia är för många ett effektivt sätt att titta, jämföra och fatta beslut.

Vill du vara med och konkurrera om köparna? Då rekommenderar vi dig att bli utställare på årets mässa. 

Starkt varumärke

Vid sidan av direktförsäljningen är skapandet av varumärket det viktigaste syftet med att ställa ut. Idag finns inga dåliga produkter på marknaden och konkurrensen blir allt hårdare. Det som avgör vad som köps är det förtroende som kunden har för varumärket. På Elmia Husvagn Husbil kan du jobba med alla sinnen hos kunden och ladda varumärket med fler argument än enbart produkterna. Den effekten går inte att uppnå med en annons. 

Elmia Husvagn Husbil arrangerades för första gången 1981 och ända från starten har mässan varit en succé. Det har inte minst märkts på det stigande besökarantalet – femton år efter premiären sökte sig nästan 25 000 personer till Elmia och tio år senare anlände drygt 36 000 besökare.

Elmia Husvagn Husbil har utvecklats till den stora och självklara mötesplatsen för alla som är intresserade av mobilt boende. Mässan består av två delar. Den ena delen är utställningen där det visas husbilar, husvagnar, villavagnar och allt annat som hör det mobila livet till. Den andra delen rymmer eventet där närmare 10 000 campare träffas, trivs och har trevligt under fem dagar.

Arrangör: Elmia AB i samarbete med Husvagnsbranschens Riksförbund och Caravan Club of Sweden

Mässan lockar dem som har ett intresse för det mobila boendet och spännvidden bland besökarna ät stor. Medelålders och äldre blandas med yngre barnfamiljer och kraven på komfort, utrustning och pris varierar. Här finns de som letar efter ett helt nytt boende eller nya tillbehör och de som vill träffas och se vad som händer i campingvärlden.