Hållbarhet blir mer centralt och när energipriserna stiger får det följder, framför allt i form av ökade priser. Intresset för de blommande perennerna som går att använda till buketter och binderier ökar. Att tillfredsställa så många sinnen som möjligt är också viktigt. Växterna ska kittla både gom och öga. Fönsterbrädans krukväxter är tåliga och lättskötta. De som har utrymme satsar på större men färre växter.

Garden-Trends-Hemlängtan-Växter-inne.jpg

Större och färre är det som gäller för fönsterbrädans krukväxter. De får gärna vara lättodlade och går det att sticklingsföröka dem utan större problem så är det också en fördel. Bananpalm, fishbone kaktus och Dicksonia antarctica är växter som väcker vår nyfikenhet tack vare deras spännande bladverk. Men vi längtar även efter brokbladiga växter i annorlunda färger.

 

Garden-Trends-Hemlängtan-Växter-ute.jpg

Lusten att använda blommorna för att skapa fantasifulla buketter är förfarande stor. Det finns många perenner som är vackra i vasen och det är dem vi vill åt nu. Blommor som stjärnflocka, höstanemon och julrosor ger vacker blomning såväl i rabatt som vas. Dessa kompletterar vi med klassiska sommarblommor i spännande färger. De ska helst odlas från frö. I grönsakslandet får potatisen en renässans och jakten på den godaste och vackraste knölen har redan börjat. Kanske blir det den cerisefärgade Mulberry beauty som segrar år 2023?

Växtlista

Inomhus

Jasmin

Flikig bladkaktus

Fresia som krukväxt

Cyklamen

Hartassormbunke

Utomhus

Primula Aurikel

Zinnia

Potatis

Majs

Sommarmalva