Det här kontrasternas trend. Blommorna är små men i stället är plantan kraftig vilket ger krukplanteringar med en överdimensionerad känsla, ungefär som det har sett ut i modebilden länge. Ett exempel på växt är sommarljuset som kan växa till en rejäl buske i en kruka om den trivs. Intresset för att odla grönsaker är stort och kommer att öka.

Gröna växter med intressanta blad får en given plats på fönsterbrädan inomhus. De får gärna se lite väderbitna ut, som om de glömts bort en period men genomlevt de svåra tiderna. Till slut blir de som personliga små skulpturer där varje skada är synlig.

Green Garden_Växter inne.jpg

Barrväxter, särskilt tall är en växt som vi gärna använder i trädgården, de får gärna vara formklippta vilket får dem att likna bonsaiträd. Bärväxter av olika slag är efterfrågat, inte minst för att de är så hälsosamma. Även balkong- och terrassägare vill njuta av vitaminrika bär såsom krusbär och svarta vinbär vilket ökar intresset för att ta fram sorter som är både sötare och passande, även för odling på mindre ytor.

Green Garden_växter ute collage.jpg

Växtlista

Inomhus

Bonsai

Myrten

Adiantum

Oxalis

Ormbunke

Kamelia

Utomhus

Svarta vinbär

Rhodedendron

Timjan

Höstaster

Sockblomma

Spetsmössa