Botaniska betraktelser med Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen

Botaniska betraktelser med Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen
Med föreläsningen "Botaniska betraktelser" vill Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen uppmuntra till att använda floristkunskapen för att skapa mer hållbara arrangemang. Till sin hjälp har de tagit växter med rötter.

Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen är båda erfarna florister som brinner för sin bransch. Länge har de arbetat på var sitt håll men på temat starkare tillsammans bestämde de sig för att bygga en gemensam verksamhet.

-Det är både roligare och lättare att vara två, berättar Sara- Lisa.

En del av målet var att utveckla branschen och uppmuntra kollegor att våga ta ut svängarna och samtidigt arbeta mer hållbart. Det har tagit krukväxterna till hjälp för att skapa arrangemang som är hållbarare, både för kunderna och för floristernas ekonomi.

- Vi vill lyfta krukväxterna till en annan nivå och samtidigt uppmuntra till att använda den floristiska kompetens när det gäller teknik, textur, färg och form i arrangemangen, säger Sara-Lisa.

Under föreläsningen gav de flera exempel hur man kan använda såväl krukväxter som snittblommor tillsammans i arrangemang. I en krukring har ljuvligt doftande orkidéer planterats. Krukan har med olika tekniker dekorerats med snittblommor vilket resulterat i ett fantasifullt och artistiskt arrangemang som kan vara vackert såväl på en fest som på en begravning.

-   Vi har märkt att många vill spara arrangemangen som skapas till ett särskilt event. Det blir härligt minne från tillställningen. Blommorna kan också fungera som en del av sorgearbetet av en avliden familjemedlem efter en begravning, berättar Sara- Lisa.

Målet med föreläsningen är att inspirera branschen till att utvecklas. De har också märkt att kunderna efterfrågar hållbarare blomsterarrangemang, vare sig det gäller blommor till en privat fest eller ett blomsterarrangemang till ett kontor.

-Hållbara arrangemang där krukväxter används på ett floristiskt sätt tror vi är en växande trend, säger Sara-Lisa.