Nominerade till Årets Trädgårdsprodukt 2022

Produkterna visades under Elmia Garden 2021. De bedöms av en jury och vinnaren i Årets Trädgårdsprodukt 2022 kommer att offentliggöras under våren, lagom till trädgårdssäsongens start.

Ecoturf_GroGreen_flaska_ÅT22.JPG
GroGreen Feed & Shine Grönsaker

Ecoturf AB, D03:18

GroGreen Feed & Shine Grönsaker är 100% vinassfri, 100% vegetabilisk och 100% organisk. Samtidigt som man gödslar skyddas de ätbara växterna mot svampangrepp, mördarsniglar och en massa andra skador och misstrivsel. Detta sker självklart utan att nyttiga insekter såsom bin, humlor och mikroorganismer skadas. Alla ingredienser är helt naturliga och vissa är ekologiskt odlade.

Bladgödsel är en förhållandevis ny produkt för trädgårdsbranschen. Just denna har uppdaterats till att bli vinassfri och ekologisk tång har tillsatts. Produkten garanterar friska och mindre stressade grönsaksplantor som ger större skörd.

 

Svängstastödet2_ÅT22.jpg
Svängstastödet

Högaböke Trädgård/ Svängsta Innovation, D07:15

Svängstastödet är ett innovativt växtstöd för alla typer av växter, som exempelvis klematis och andra slingerväxter, ärtor, bönor, tomater, Det fungerar även som stöd för bärbuskar. Stödet är kompakt vilket gör det enkelt att leverera både till försäljningsställen och vid hemtransporter. Användaren bockar det till önskad form och monterar brickorna.

Stödet underlättar och gör transporterna billigare. Det har lång hållbarhet och kan användas både i kruka, i drivhus samt på friland.

Hasselfors_Träull_ÅT22.JPG

Träull för trädgården

Hasselfors Garden AB, D03:20

Träull är ett vackert naturligt material som är biologiskt nedbrytbart och lyfter upp grönsaker och bär från marken. På så vis skyddas växtligheten mot smuts, jord, fukt, sniglar och ohyra. Träullen är helt fri från bekämpningsmedel och är även bra för att frostisolera kring känsliga växter. Den fungerar även som naturligt  bäddmaterial för smådjur, som bomaterial för nyttiga insekter som bekämpar skadedjur och som varsam förvaring av vinterfrukt. Träullen är även ett vackert och naturvänligt dekorationsmaterial som passar i krukor och andra presentarrangemang och blomsterbinderi. Den kan även användas som fyllnadsmaterial för transport av känsliga växter.

Halm är det traditionella täckmaterialet, men finns inte på marknaden i detta utförande. Träullen fungerar på samma sätt, fast bättre då det inte medför risk för ogrästillväxt. Detta främjar vår biologiska mångfald av nyttoinsekter och är ett material som inte bidrar till sopberget då det är självnedbrytningsbart.

GTG_bild_2022.JPGOrganic Way

GTG Nordic, D06:40

Organic Way är ett helt nytt ekologiskt koncept som gör det möjligt att odla och sköta trädgården miljövänligt. I konceptet finns fröer, växtvårdsmedel samt gödselmedel. Detta ger hobbyodlarna tillgång till dels de senast utvecklade mikrobiologiska produkterna. De innehåller ämnen som använts i århundraden för sina egenskaper att ge friskare växter och därmed en bättre skörd.

Produkterna som ingår Organic Way garanterar större skörd, effektivt skydd av växter och naturligt tillskott av humus i jorden.

315, 316, 317 - Hose-Deluxe-Black.jpgVattenslang Deluxe, svart/natur

by Benson, A. Benson AB, D01:19

Idén om stilrena, snygga, funktionella vattenslangar föddes ur en önskan om att trädgårdens redskap ska samspela med de naturliga elementen runt omkring. Vattenslangen Deluxe finns i de två färger som smälter in och harmoniserar, svart och natur. De är tillverkade av slittålig textil och inuti finns en slang av latex, långt ifrån överkonsumtionen av plast. Slangarna är oerhört lätta och expanderar. De finns i längderna 15 m, 25 och 50 m. Längderna gäller vid normalt vattenavtryck. Utan tryck är längden cirka en tredjedel av fullängd, vilket ger en mindre platsåtgång.

Här är fokus på kvalitet och funktion samtidigt som det finns en strävan efter hållbarhet. Detta kombinerat med det vackra för ögat, vilket gör att man alltid vill ha slangarna framme.