Elmia Park Inspira - Årets Park 2017

Järva DiscGolfPark i Stockholm blev Årets Park 2017

Järva DiscGolfPark i Stockholm tar hem utmärkelsen Elmia Park Inspira – Årets Park 2017. 

– Det betyder allt att få det här priset. Vi är kända för många utländska besökare, men det är kanske inte så många här hemma som har sett det som en allmän park, säger Mats Löf, Järva DiscGolfPark.

Årets Park 2017 är en stor aktivitetspark med böljande gräsmattor och stora höjdskillnader. Den ligger i Igelbäckens kulturreservat mellan Järvas olika stadsdelar och är en av Stockholms största parker. 

Läs mer här om vinnaren

 

 

Se nominerade parker här >>

Arbetar du med en park som älskas av sina besökare? Som är vacker, inspirerande eller en plats dit allmänheten gärna kommer för att strosa, spela, leka eller bara koppla av? Då bör du anmäla din park till tävlingen Elmia Park Inspira – Årets Park 2017!

Varje park har sin egen historia och Elmia Park Inspira är en tävling som syftar till att lyfta fram våra vackra svenska parker, och kyrkogårdar, för att inspirera till fler besök och besökare. Priset är instiftat av Elmia och delades ut för första gången på Elmia Park 2013. År 2015 riktade sig tävlingen till etablerade parker och nyetablerade/ombyggda parker. I år tävlar alla deltagare i kategorin Årets Park.

Bedömning

Parkerna bedöms efter helhetsintryck och kriterier som skötsel och underhåll, design och arkitektur men också egenskaper och insatser som gör parken lättillgänglig för allmänheten vägs in. Även engagemang och attraktioner finns med som kriterier – erbjuder parken till exempel utrymme för en picknick eller finns det möjlighet till ett café- eller restaurangbesök?