Elmia Park Inspira - Årets Park 2017

Badhusparken, Nybro

Arbetar du med en park som älskas av sina besökare? Som är vacker, inspirerande eller en plats dit allmänheten gärna kommer för att strosa, spela, leka eller bara koppla av? Då bör du anmäla din park till tävlingen Elmia Park Inspira – Årets Park 2017!

Varje park har sin egen historia och Elmia Park Inspira är en tävling som syftar till att lyfta fram våra vackra svenska parker, och kyrkogårdar, för att inspirera till fler besök och besökare. Priset är instiftat av Elmia och delades ut för första gången på Elmia Park 2013. År 2015 riktade sig tävlingen till etablerade parker och nyatablerade/ombyggda parker. I år tävlar alla deltagare i kategorin Årets Park.

Bedömning

Parkerna bedöms efter helhetsintryck och kriterier som skötsel och underhåll, design och arkitektur men också egenskaper och insatser som gör parken lättillgänglig för allmänheten vägs in. Även engagemang och attraktioner finns med som kriterier – erbjuder parken till exempel utrymme för en picknick eller finns det möjlighet till ett café- eller restaurangbesök? 

Jag vill nominera en park till tävlingen >>

Tipsa oss!

Arbetar du inte själv med någon park, men känner till en inspirerande eller inbjudande park som du vill tipsa om? Maila ditt tips till park@elmia.se.

Sista anmälningsdatum: 30 juni 

Läs mer om 2015 års vinnare >>