Nyheter från Elmia Verktygsmaskiner

Renishaw deltar på mässor över hela världen och för den nordiska marknaden är Elmia Verktygsmaskiner en av de viktigaste. Men det gäller att tänka till när det kommer till planering inför en mässa.

– Kunderna är mer pålästa, så vi måste hitta nya sätt att attrahera och få dem att känna ett mervärde av att besöka oss, säger Bo Eneholm, General Manager på Renishaw Sverige.

Räkna med en världsnyhet i DMG MORI:s monter

DMG MORI har planen klar för Elmia Verktygsmaskiner i maj. Att visa sitt breda sortiment kryddat med två nyheter.
– Ambitionen är att visa en världsnyhet för besökarna på mässan, säger Patrick Almquist, försäljningschef för DMG MORI i Sverige.

Globala jätten hittar rätt på Elmia Verktygsmaskiner.

Inom 30 mils radie från mässan hittar DMG MORI 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.
– Det är en mässa som lockar många fler besökare än andra. Så har det varit sedan starten, säger Patrick Almquist, försäljningschef på DMG MORI i Sverige.

Se Ceratizits FreeTurn på Elmia Verktygsmaskiner

I 15 år låg teknologin i idélådan hos Ceratizit. Först nu har marknaden blivit redo. Det handlar om högdynamisk svarvning i kombination med multiverktyget FreeTurn. Något som Ceratizit demonstrerar på Elmia Verktygsmaskiner 2020.

Ravema har nycklarna till lyckade mässor

Tydlighet. Både när det gäller målsättningen för mässan och vilket budskap som ska förmedlas i montern. Det är så Ravema lyckas gång på gång under Elmia Verktygsmaskiner och Elmia Plåt.

Att se en maskin live är något helt annat än att läsa om det. Det förstod Anders Hjärtnäs, vd för Monitec i Partille, när han besökte Elmia Produktionsmässor förra året. Det var först på plats som han bestämde sig för att investera i en flerop från Spinner via leverantören Storebro Machine Tools.

Därför lyckas Carlstad Machinetools med mässor

Lagom till Elmia Verktygsmaskiner nästa år firar Carlstad Machinetools tio år. Och så här året före mässan upplever företaget sina bästa resultat någonsin. Mycket tack vare offensiv marknadsföring och välplanerade mässdeltagande.

Vill du automatisera din verksamhet? Men känner att du inte riktigt vet var du ska börja? Då ska du ta kontakt med projektet Pilar som tjuvstartade på Elmia Produktionsmässor i våras. I september drog arbetet i gång på allvar och det finns fortfarande möjlighet att anmäla sitt intresse.

Tomas Berg, General Manager på Schunk i Sverige, möter elever under Elmia Produktionsmässor 2018.

Det är viktigt att välkomna ungdomarna som besöker Elmia Produktionsmässor. Det menar Tomas Berg, General Manager på Schunk i Sverige, som upplevde en av karriärens höjdpunkter under mässans avslutande dag i maj.

Foto: Oerlikon Balzers.

Intresset för verktygsförslitning blir allt större. Något som Oerlikon Balzers märkte under Elmia Verktygsmaskiner i maj. Ett budskap från företaget var att inte bara tänka på beläggningen ­– utan även på hur verktyget används.

Flera affärer genomfördes på Elmia Produktionsmässor och utställarna vittnade om rekord i antalet leads.

Flera affärer, rekordmånga leads och ett högtryck på mässgolvet tack vare stärkt konjunktur. Så kan Elmia Produktionsmässor 2018 sammanfattas.

De små och medelstora företagen vågar tro på fortsatt tillväxt vilket ger ökade investeringsbehov.

Investeringsbehovet bland små och medelstora företag börjar ta fart. Det visar den undersökning som Qimtek genomförde inför Elmia Produktionsmässor. Över hälften av de företag som har svarat planerar att investera mer i år jämfört med förra året.

Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin plats som Sveriges viktigaste arena för produktion inom tillverkande industri. Under fyra mässdagar genomfördes flera nya affärer och de hetaste framtidsfrågorna diskuterades.

Magnus Chronholm, vd på Lichron, framför den nya femaxliga fleroperationsmaskinen.

Lichron är svensk återförsäljare för Hyundais verktygsmaskiner. På Elmia Verktygsmaskiner visar företaget för första gången den nya femaxliga fleroperationsmaskinen Hyundai WIA XF2000.

Per Karlsson och Thomas Harder vid den tredje version av u-axelsystemet KomTronic.

Noggrannhet på mikromillimetern. Så sammanfattar Komet Scandinavia det nya u-axelsystemet som företaget lanserar på Elmia Verktygsmaskiner.

– Med det här verktyget kan vi göra former som tidigare inte har varit möjliga i en fräsmaskin, säger Per Karlsson, teknisk chef.

Mattias Bjurling på Haimer vid företagets värmekrympmaskin.

För Haimers kunder är det korta verktyg som gäller. Därför har deras krympteknologi lockat under Elmia Verktygsmaskiner.

– Det som lockar är åtkomlighet och stabilitet, säger Mattias Bjurling, vd på Haimer Scandinavia.

Mats Fredriksson berättar om ett brett produktsortiment hos Mitutoyo.

När det inte räcker med en hederlig gammal tumstock när du ska mäta avstånd, kan det vara värt att kontakta Mitutoyo.

Med deras mätverktyg kan du mäta med en precision på ner mot en tusendels millimeter.

Rikard Skogh, försäljningschef MindSpehere, talade under tisdagen på Elmia Verktygsmaskiner om Siemens molnbaserade IoT-tjänst.

Maskiner och system som används genererar värdefull data –  information som kan skapa nya digitala möjligheter för företaget.

Siemens visar på Elmia Verktygsmaskiner sin molnbaserade tjänst MindSphere som är en av många plattformar som kan hjälpa till med dessa möjligheter.

Anders Jinglöv på Ravema ser en framtid innehållande flexibilitet, tillit och enkla ställtider.

Skärande bearbetning av material kommer allt mer att handla om flexibilitet och tillit till maskinen eller verktyget.

– Tidigare jagade man minuter och sekunder, idag pratar vi mer om processäkerhet. Framtiden innebär något helt annat, säger Anders Jinglöv, affärsområdesansvarig på Ravema AB.

Investeringsbehovet bland små och medelstora företag börjar ta fart. Det visar den undersökning som Qimtek genomför inför Elmia Produktionsmässor. Över hälften av de företag som har svarat planerar att investera mer i år jämfört med förra året.