Nytt manuellt snabblyftblock från KITO med 1000 kg kapacitet

Nytt manuellt snabblyftblock från KITO med 1000 kg kapacitet
För att möta den stora efterfrågan lanserar nu KITO sitt snabblyftblock CX010 med 1000 kg kapacitet.

Låg egenvikt, perfekt lasthantering och precis positionering är de viktigaste egenskaperna för KITOs nya snabblyftblock CX 010. Snabblyftblocket är lätt att bära med sig, enkel att hantera och lämpar sig utmärkt för användning trånga utrymmen. Detta gör att snabblyftblocket är perfekt för reparationer, montering och underhållsarbete. CX010 har en lyftkapacitet på 1000 kg och finns även tillgängliga i 250 kg och 500 kg. För att möta den stora efterfrågan lanserar nu KITO sitt snabblyftblock CX010 med 1000 kg kapacitet. Då de flesta använder manuella snabblyftblock av två anledningar, för den låga egenvikten och för lyftkapaciteten. Det nya snabblyftblocket ger just detta, det är enkelt att bära med sig och ger maximal lyftkraft. Snabblyftblock CX010 har en egenvikt på 7,3 kg med en kapacitet på 1 ton vilket ger ett lyftblock för många olika användningsområden.

Beprövad kvalité med nya egenskaper

Snabblyftblock CX010 är tillverkad som storebror till CX005 (500 kg lastkapacitet). Den är smidig, tillförlitlig och ger en precis positionering. Aluminiumhus i kompakt utförande med låg egenvikt för enkel hantering. På insidan har snabblyftblocket en tvåstegs precisionsväxellåda med en värmebehandlad stålram som skyddar kugghjulen. Dreven är kallsmida vilket ger en maximal och tillförlitlig prestanda. Kättingkotan är precisionsgjuten för att passa växellådan så att den nickelpläterade kättingen löper felfritt. Detta ger en kompakt och en tålig konstruktion.

KITOs produktutveckling garanterar en säker användning

Under produktutvecklingen testas och övervägs alla möjliga risker för att ge det säkraste och bästa snabblyftblocket på marknaden. För att ytterligare förbättra säkerheten på snabblyftblocket har CX010 en ”Twist checker” som standardutrustning. Twist checkern ser om kättingen är tvinnad eller om den kan användas direkt. Då ett snabblyftblock ofta transporteras används på flera ställen är detta ett utmärkt verktyg för att garantera säkerheten i det dagliga arbetet. För ytterligare förhöjd säkerhet är snabblyftblocket försett med överlastskydd.

Torbjörn Andersson

info@pmh.se