MASENTIA - om grön energi och Elmia Verktygsmaskiner 2024

MASENTIA - om grön energi och Elmia Verktygsmaskiner 2024
Sverige är ett av de länder i Europa som har bäst förutsättningar att stå främst i ledet när det gäller grön omställning med god tillgång till viktiga resurser, ekonomiska tillgångar och kompetens.

På MASENTIA är de övertygade om att grön energi är en mycket viktig del till att forma en mer hållbar och miljövänlig framtid.

Jörgen Ekström, Product Manager LASER på MASENTIA, ser inom tillverkningsindustrin och via kunder hur positivt lasermodeller bidrar till en mer hållbar och miljövänlig framtid. Framför allt ser han ljust på produkter från COHERENT inom svetsning, skärning, ytbehandling och kravmärkning som i allt högre grad används för tillverkning av mer hållbara energikällor.

COHERENT är en ledande tillverkare av högprecisionslasrar och erbjuder en imponerande portfölj av lasermodeller som kan användas inom en mängd olika applikationer, enligt ovan.

En av de senaste lanseringarna från COHERENT är en HighLight FL-ARM fiberlaser som är utformad för att förbättra svetsprocessens stabilitet. Denna lasermodell använder en unik centrum-/ringstråle, helt oberoende av effekt- och moduleringskontroll möjliggör dessa två strålkomponenter mycket exakt energileverans för förbättrade möjligheter och resultat. 

Med HighLight FL-ARM laser kommer kunderna att uppnå ännu högre kvalitet och effektivitet i sin produktion.

MASENTIA är generalagent för COHERENT i Skandinavien och ser fram emot att visa upp sina produkter tillsammans med övriga maskintillverkare som GF Machining Solutions, Matsuura och Heller under Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj 2024.