14 - 17 maj 2024

Innovativa verktygslösningar i fokus för Iscar

Innovativa verktygslösningar i fokus för Iscar
En stor utmaning för svensk verkstadsindustri är kunders växande krav på effektivitet. Under Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj kommer Iscar att visa produktlösningar som ger både högre produktivitet och besparing av hårdmetall.

– Våra kunders stora utmaningar idag är att effektivisera och att hänga med i den snabba teknikutvecklingen, samt att utnyttja den. Här kan vi bidra med kompletta kostnadseffektiva och produktiva lösningar och metoder – och kompetens från våra tekniker, säger Björn Håkansson, marknadschef Iscar Sverige AB.

 

Smart och hållbar industri

Det handlar om produkter, verktygshantering och projekt. Iscar säljer och marknadsför hårdmetallverktyg för skärande bearbetning till svensk verkstadsindustri och under Elmia Verktygsmaskiner den 14-17 maj kommer man att exponera lösningar som stämmer väl överens med Produktionsmässornas tre gemensamma teman smart industri, hållbar industri och omställbar industri.

– Smart och hållbar industri kommer att synas i vår monter genom digitala lösningar och hjälpmedel för effektiv verktygshantering men också genom våra smarta och innovativa produkter, säger Björn Håkansson.

 

Flexibla och utbytbara produktlösningar

Industrins behov av flexibilitet och omställbarhet lyfter Iscar genom sina flexibla och utbytbara produktlösningar som SUMOCHAM och MULTIMASTER – och genom kundanpassade lösningar.

Det handlar om svarvning, fräsning, hålbearbetning, av- och spårstickning.

– Vi kommer att visa upp hela vårt breda erbjudande av produkter och lösningar från alla produktområden. Vi kommer också att visa vår lösning för effektiv verktygshantering med MATRIX verktygsskåp och mjukvaror, säger Björn Håkansson.

 

Ökat fokus på additiv tillverkning

Bland nyheterna finns bland annat en NEOTURN-multifunktionslösning för utvändig svarvning, NEOFEED-kostnadseffektiva högmatningsfräsar och en av marknadens mest produktiva och hållbara hålbearbetningslösningar, LOGIQ3CHAM.

– Ser man till den senaste teknologiska utvecklingen så utnyttjar vi mer och mer additiv tillverkning i vår bransch. Det är en tillverkningsmetod som ger stora möjligheter att designa produkter som ger unika fördelar för användaren, säger Björn Håkansson.

 

Bildtext: ”Hållbarhet inom skärande bearbetning handlar bland annat om besparing av hårdmetall, små skär, spåndelande skäreggar och många skäreggar per skär”, säger Björn Håkansson, Iscar Sverige AB.

Foto: Tuana Fridén