Våra mässansvariga förklarar varför du ska besöka Elmia Produktionsmässor 14-17 maj 2024

Våra mässansvariga förklarar varför du ska besöka Elmia Produktionsmässor 14-17 maj 2024
”På Elmia Produktionsmässor möter du morgondagens innovationer och trender inom tillverkande industri. Du får ta del av den senaste tekniken inom produktionsutrustning i drift. Elmia Produktionsmässor är Nordens största arena där branscher kopplas samman, synergier tydliggörs och affären är i fokus. Branschledande företag finns på plats med sina experter för att hjälpa dig att ta nästa steg.”, inleder Bengt Johansson som är mässansvarig för Elmia Automation, Elmia Polymer och Elmia Svets och Fogningsteknik.

Mikael Ström, mässansvarig för Elmia 3D, Elmia Plåt och Elmia Verktygsmaskiner tillägger ”De sex mässorna under Elmia Produktionsmässor är bredare än någonsin med rekordmånga utställare. Dessutom är det många utställare som vill öka sin monteryta vilket är väldigt roligt. Det är massor av synergier mellan branscher - avsätt extra mycket tid i år så att du hinner besöka alla utställare och aktiviteter.”

 

Vilka är de sex mässorna som arrangeras parallellt under Elmia Produktionsmässor 2024?

Elmia 3D är mässan där du möter morgondagens produktionsteknik inom additiv tillverkning. Här visas maskiner i drift för produktion i både plast och metall.

Elmia Polymer är Nordens största renodlade mässa för plast- och gummiindustrin.

Elmia Plåt är mässan för den plåtbearbetande industrin med maskiner i drift och tillbehör.

Elmia Svets och Fogningsteknik är den ledande branschmässan för produkter och lösningar inom svets och fogningsteknik.

Elmia Automation är mässan för robotautomatiserad produktion och smarta lösningar.

Elmia Verktygsmaskiner är den kompletta produktionstekniska mässan med verktygsmaskiner i drift tillsammans med verktyg och mätteknik.

 

Mässornas tre teman

”Tre huvudteman kommer att genomsyra samtliga sex mässor - Smart industri, hållbar industri och omställbar industri. Vi tycker att det känns mycket bra att tillsammans med representanter från våra samarbetspartners ha dessa tre tydliga teman som speglar branschens största utmaningar. Våra teman kommer att vara tydliga under samtliga mässdagar.", berättar Mikael och Bengt.

 

Vilka scener kommer att finnas under mässorna?

Det kommer att finnas fyra branschunika scener samt Stora scenen som är övergripande för samtliga Produktionsmässor.

De branschunika scenerna är:

  • Automationscentralen, som arrangeras tillsammans med Automation Region på Elmia Automation.
  • Hållbaren, som arrangeras tillsammans med SPIF på Elmia Polymer.
  • Svetsscenen, som arrangeras tillsammans med Svetskommissionen på Elmia Svets och Fogningsteknik.
  • AM Arena, som arrangeras tillsammans med SVEAT på Elmia 3D.

”Just nu är vi i kontakt med många intressanta talare för våra olika scener. Vi väljer varsamt ut talarna tillsammans med våra samarbetspartners. Mässornas tre huvudteman kommer att vara ”den röda tråden” på scenerna och vi är övertygade om att talarna kommer att dela med sig av mycket kunskap och inspiration under dagsprogrammen.”, säger Bengt.

 

En sprudlande Branschkväll den 14 maj

Efter den första mässdagen den 14 maj blir det en sprudlande branschkväll för både besökare och utställare. Här kommer du att kunna nätverka och njuta av god mat, intressanta föredrag och livemusik. Mycket kunskap och insikter från branschen utlovas!

”Min starka rekommendation är att du som besökare redan nu bokar upp den 14 maj i din kalender. Inom kort kommer du att kunna ta del av mer information om branschkvällen och även kunna anmäla dig här på hemsidan”, säger Mikael.

 

Morgonsoffan - Elmia Produktionsmässor goes live

I Morgonsoffan möter du personerna bakom mässornas branschföreningar, intressanta utställare, talare från dom olika scenerna och mycket mer i livesända filmer innan och under mässdagarna.

Livesändningarna kommer att sändas på Elmia Produktionsmässor LinkedIn-konto och på hemsidan.

"Ett tips är att följa kontot Elmia Produktionsmässor på LinkedIn för att inte missa första sändningen i februari.", säger Mikael.

 

Kompetens Arena

Kompetens Arena är en del av mässorna som fokuserar på kompetens och resurser till industrin. Här kommer företag och organisationer som arbetar med kompetens- och utbildningsfrågor att samlas och belysa framtidens krav och utmaningar.

 

Temavandringar

Nytt 2024 är kostnadsfria temavandringar för dig som besökare. Här kommer du att ha möjligheten att under en guidad vandring göra nedslag hos utvalda utställare som berättar om hur de arbetar med och förhåller sig till något av våra tre mässteman Smart industri, hållbar industri och omställbar industri.

Temavandringarna sker genom de olika Elmia Produktionsmässorna en gång per dag och per mässtema 14-16 maj.

Här samlar vi mycket av det som händer på Elmia Produktionsmässor. "Det finns så mycket energi och tilltro till framtiden i branschen. Det kommer att bli fyra fantastiska dagar. Varmt välkomna 14-17 maj 2024!", avslutar Bengt Johansson och Mikael Ström.

 

 

Foto: Till vänster Mikael Ström, mässansvarig för Elmia 3D, Elmia Plåt och Elmia Verktygsmaskiner. Till höger Bengt Johansson, mässansvarig för Elmia Automation, Elmia Polymer och Elmia Svets och Fogningsteknik