”Här knyter vi nya kontakter som genererar affärer”

”Här knyter vi nya kontakter som genererar affärer”
Nya kontakter, nya kunder och nya affärer. Tre anledningar till att DMG Mori väljer att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner. Mässan 2022 var inget undantag och Patrick Almquist, försäljningschef på DMG Mori, berättar att det blev ett antal affärer efter mässan med kunder som de inte sprungit på tidigare.

Hur sammanfattar du Elmia Verktygsmaskiner 2022 för DMG Mori? 
– För det första var det jäkligt kul och när något är kul blir det oftast väldigt bra. Det var mycket folk i vår monter och fullt ös hela tiden, då blir alla på bra humör och gör ett bättre jobb. Syftet för oss med mässan är att fånga upp de företag som vi inte har kontakt med så ofta, samtidigt som det även handlar om att bibehålla kontakten med de vi redan känner. Vi har gjort ett antal affärer med just den typen av företag efter mässan – så den rutan kan vi kryssa för. Det är också därför som det är så bra med en mässa i Sverige, här träffar vi nämligen besökare som inte har bokat in något möte med oss i förväg, vilket inte är så vanligt på de stora internationella mässorna. 
 
Gjorde ni några affärer under mässan? 
– Vi fångade upp ett antal leads från kunder som vi inte kände till sedan tidigare och där det nu också har blivit affärer av det. Det är exakt det som är syftet med mässan för vår del, så vi är väldigt nöjda.  
 
Hur viktigt är det för er att knyta nya kontakter på Elmia Verktygsmaskiner? 
– Det är den enda anledningen till att vi är med på mässan, för att hitta nya kontakter. De företag som vi redan känner och gör affärer med behöver vi inte någon mässa för. Här knyter vi nya kontakter som genererar affärer – skulle det inte ha genererat affärer hade det lika gärna kunnat vara. 
 
Är ni med 2024? 
– Frågar du mig är det självklart att vi ska vara med. Särskilt när det ligger i Jönköping där det kommer så mycket folk. Bättre plats går inte att hitta i hela Sverige, 70–80 procent av alla våra kunder finns inom två timmars resa med bil.