14 - 17 maj 2024

Innovativa fräsmaskiner för höghastighetsbearbetning

Innovativa fräsmaskiner för höghastighetsbearbetning
SOLECTRO AB kommer att visa upp de innovativa fräsmaskiner DATRON M8Cube och DATRON neo på Elmia Verktygsmaskiner den 10-13 Maj. Både DATRON M8Cube och DATRON neo har vunnit Red Dot Award, de är utvecklade och designade av DATRON AG som är branschledande inom CNC-maskiner för höghastighetsbearbetning.

På mässan kommer SOLECTRO AB även att visa upp den nyutvecklade mjukvaran next som gör att maskinerna nu är så pass lättanvända att det inte längre krävs någon djupare operatörsexpertis för att kunna köra DATRONs maskine.

DATRON är framröstade som ett ”Top 100-företag” i Tyskland inom innovation, vilket man kan förstår när man ser hur de utvecklat maskinernas frästeknik och vakuumspännteknik som gör att ställtiden blir väldigt kort, det är i princip bara att placera plattmaterialet på vakuumbordet, starta vakuumet och materialet sitter ordentligt fast. DATRONs fräsmaskiner M8Cube och neo har även ett speciellt minimalmängds-spraysystem, vilket ger rena detaljer som direkt är klara för att användas eller för att lämnas vidare till ytbehandling.

På mässan kommer SOLECTRO AB att visa bearbetning i båda maskinerna tillsammans med DATRONs högteknologiska CNC-fräsvertyg för högteknologisk bearbetnign.

Kom och upplev enkel, flexibel och snabb höghastighetsbearbetning i SOLECTROs monter B01:30.

Karoline Tetzlaff Ljung

karoline.ljung@solectro.se