14 - 17 maj 2024

Festligt firande med Edeco Tool på Elmia Verktygsmaskiner

Festligt firande med Edeco Tool på Elmia Verktygsmaskiner
Medverkan på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj blir en av höjdpunkterna under jubileumsåret för värmländska verktygsspecialisten Edeco. Flera olika aktiviteter kopplade till 40-årsfirandet kommer att äga rum under mässan.

– Elmia Verktygsmaskiner har alltid varit en viktig mässa för oss som ger möjlighet att träffa väldigt många av våra kunder under några få dagar. Det är en utmärkt plattform för oss att visa upp nyheter, och nu ser vi fram emot att också få fira vårt jubileum tillsammans med besökare av mässan, säger Anders Höögh, vd Edeco Tool AB.

 

Storsatsning på japanska hydraulchuckar

Bland annat kommer Edeco att presentera en stor satsning på japanska hydraulchuckar från NT-Tool.

– Här kommer vi att visa hydraulchuckar för varje applikation, flera olika typer av slimmade chuckar med optioner som till exempel riktad kylvattenstråle, en allroundchuck med uppdaterad hydraulkammare och även en ”Omega” chuck som är designad för att klara även grovfräsning – spännkraft på 2000Nm!

 

Gängfräsning utan förborrning

Under mässan kommer Edeco också att slå ett slag för Moldinos gängfräs EDT. En komplett familj av verktyg för gängfräsning utan förborrning som säkerställer flexibel och kostnadseffektiv gängning även i svåra material.

– Gängfräsarna har en geometri som maximerar gänglängden mot hålets botten och klarar utan problem höger-, vänster-, standard- och fingänga samt fasning av hålkant. Genom att använda EDT-gängfräsar kan behovet av verktyg reduceras från tre till ett (hål, fas och gänga), berättar Mattias Bard, produktchef.

 

Storsatsning på Miller pinnfräsar

Edeco utökar samarbetet med tyska Miller inom solida hårdmetall-pinnfräsar.

Lagret har kraftigt utökats och en ny katalog är producerad och kommer finnas med på mässan.

 

Utökat sortiment i ECU-line

Ett stort intresse finns också för Edeco’s ECU-line med ett brett sortiment av nettoprissatta artiklar inom både hållande och skärande verktyg.

– Här har vi gjort en stor lagerinvestering och uppdaterat sortimentet. Det här är ett sortiment som vi ser växer kraftigt, säger Fredrik Carlsson, försäljningschef.

 

Allt inom uppspänningsteknik

Under mässan kommer besökare att erbjudas en djupdykning i utbudet av uppspänningsteknik med två av de främsta tillverkarna inom området; italienska Gerardi med sina skruvstycken i härdat stål, och schweiziska Triag, med sina modulära system för uppspänning och sin unika teknologi med kuber, vinkelhyllor och andra fundament. Allt tillverkade i det av Triag egenutvecklade TripoxyMINERAL materialet som med sina extremt bra vibrationsdämpande egenskaper i kombination med sin låga vikt gör avsevärd skillnad för bearbetningsresultatet.

– Gerardi är en leverantör som varit med oss sedan starten av Edeco för 40 år sedan och som har Sveriges mest sålda skruvstycke i sitt sortiment. Tillsammans med Triag så ger det oss en perfekt blandning av produkter för att möta alla kunders unika behov, säger Johan Nilsson, produktchef.

 

Vinkelhuvuden med bästa prestanda

Besökare kan också se fram emot att ta del av Edeco’s breda program av vinkelhuvuden i alla tänkbara dimensioner för automatisk verktygsväxling och manuell flänsmontering.

– Här kommer vi visa upp nyheter från en starkt nischad tillverkare – italienska Alberti – berättar Johan.

– Alberti har precis gjort en stor uppdatering av sina produkter som resulterar i ännu högre prestanda med högre vridmoment, högre varvtal och kapacitet för högre kylvattentryck.

 

Från maskinspindel till uppspänning

Med huvudkontor i Karlstad och filialkontor i Sandviken och Värnamo har Edeco etablerat en stark geografisk närvaro för att serva verkstadsindustri i hela landet med kundanpassade verktygslösningar för skärande bearbetning.

– Vi har hela kedjan i vårt sortiment, allt som sitter i maskinspindeln via skärande verktyget ner till uppspänningslösningen och det gör oss unika i branschen, säger Johan Nilsson.

Han konstaterar att det finns flera goda anledningar att säkerställa ett besök hos Edeco på Elmia Verktygsmaskiner:

– Vi har en bra blandning mellan stora, välkända varumärken och lite mindre nischade sådana.