14 - 17 maj 2024

Influencer Johan Hedlund - en passionerad röst inom industrin

Influencer Johan Hedlund - en passionerad röst inom industrin
Johan Hedlund är inte bara säljare på Hurco Sverige utan även känd som en inspirerande influencer inom industrin med sitt konto @cncmachinistcnc - med över 100.000 följare på Instagram. Genom hans engagemang och spridning av kunskap och erfarenhet har han byggt en betydande närvaro på Instagram.

Från telekombranschen till verkstadsindustrin

Johan, som växt upp och fortfarande är verksam i Söderhamn, började sin karriär inom telekombranschen men upptäckte sin passion för industrin när han hamnade på en verkstad under en tre månaders praktik. Hans nyfikenhet och snabba inlärningsförmåga tog honom från att lära sig grunderna på styrda svarvar till att fastna för fräsning, speciellt med Hurcos femaxliga maskiner. "Jag blev som besatt av att lära mig mer" säger Johan.

 

Att dela med sin av kunskap via sociala kanaler

Främst för att snabbt kunna samla på sig mer kunskap från andra tekniker runt om i landet skapade Johan först ett Facebook-konto. "Tanken var att på ett smart sätt få andra människor att lära mig nya saker," förklarar han.

Genom åren växte hans intresse för att lära sig ännu mer, vilket år 2020 ledde till skapandet av Instagramkontot @cncmachinistcnc där han frikostigt delar med sig av allt han lär sig för att ge sina följare möjlighet till kunskapstillväxt.

 

Att vara en Influencer inom industrin

Johan ser sin roll som influencer som en möjlighet att inspirera och dela med sig av kunskap. Han betonar vikten av att förstå verktyg från grunden för att kunna bli en skicklig programmerare - vilket sparar både tid, kraft och pengar.

 

Sociala medier är en bra kanal för att nå framtidens medarbetare inom industrin

Genom sitt Instagram-konto strävar Johan efter att fylla kunskapsglappet mellan operatörer och tekniker/programmerare. Han anser också att sociala medier kan inspirera fler ungdomar att utforska karriärmöjligheter inom skärande bearbetning och därigenom möta efterfrågan på arbetskraft inom industrin.

 

Johans vision framåt

Johans mål är att skapa utbildningsmaterial i samarbete med verktygstillverkare för att öka kvaliteten på sitt innehåll. Genom detta hoppas han kunna hjälpa både sina följare och Hurcos kunder i Sverige.

 

Elmia Verktygsmaskiner 2024 – en viktig mässa att se fram emot!

Självklart ser Johan den produkttekniska mässan Elmia Verktygsmaskiner, 14-17 maj på Elmia i Jönköping, som en viktig mötesplats med verktygsmaskiner i drift tillsammans med verkyg och mätteknik. Extra mycket ser han fram emot att i Hurcos monter få visa upp femaxliga maskiner, träffa kunder och kunna utforska andra verktygstillverkare och deras produkter.

 

Tips för branschkollegor som funderar på att sprida kunskap i sociala kanaler

För de som vill öka sin närvaro och påverkan på sociala medier ger Johan ett enkelt råd ”Dela inlägg ofta och balansera fakta med underhållning. Mångfalden i innehållet är a och o - roliga och engagerande inlägg lockar en bredare publik och ökar uppmärksamheten.”

 

Följ gärna kontot @cncmachinistcnc där du får ta del av Johans resa mot mer kunskap, inspiration och passion för skärande bearbetning.