Upplyftande nyheter från Abus

Upplyftande nyheter från Abus
En skräddarsydd kranlösning där allt förenas. Det var en av flera nyheter som Abus Kransystem skulle visa på Elmia Verktygsmaskiner i år.

Kranlösningen är ett lättraverssystem, med modellbeteckning HB-system, där kundens specifika krav på lyftning och transport av laster står i fokus. Fördelarna med systemet är bland annat flexibilitet och belastningsförmåga, säger Tony Wittgren, vd på Abus Kransystem.
– Oavsett om du manövrerar en enbalkskran eller enkelbana anpassar HB-systemet sig helt och hållet efter dina specifika krav på prestanda och rumsförhållanden, säger han.

Eftersom kunden är med och profilerar sitt system är valet av längd till de enskilda kran- och banprofilerna fritt. Dessutom är de nya stål- och aluminiumprofilernas kranbalksupphängningar identiska. Detta får till följd att man får färre maskindelar och kan arbeta mer flexibelt med ombyggnationer samt utbyggnader.
– För första gången kan HB-anläggningar användas tillsammans med traverskranar av stål eller aluminium. Redan befintliga anläggningar kan också förses med traverser från det nya produktprogrammet, säger Tony Wittgren,

Abus Kransystem skulle även visa sin nya elektriska lintelfer, GM 1000M, samt ett nytt elektriskt styrsystem med fokus på säkerhet och servicevänlighet.