14 - 17 maj 2024

ABUS närvaro på Elmia Verktygsmaskiner är viktig

ABUS närvaro på Elmia Verktygsmaskiner är viktig
ABUS Sverige Gruppen, som är en ledande leverantör av standardiserade lyftanordningar i Sverige kommer närvara på Elmia Verktygsmaskiner 14-17 maj. Denna närvaro på mässan är en viktig del i företagets strategi för att ytterligare stärka sin position på den svenska marknaden.

"Att delta i Elmia Verktygsmaskiner är en fantastisk möjlighet för ABUS Sverige Gruppen att visa upp våra senaste innovationer och att förstärka våra relationer med kunder och partners," säger Tony Wittgren, VD för ABUS Kransystem AB.

Med en imponerande närvaro från Kiruna till Malmö/Kristianstad och en personalstyrka på ca 150 anställda, varav ca 80 är servicetekniker, demonstrerar ABUS Sverige Gruppen en stark lokal närvaro i Sverige. Detta, tillsammans med en årsomsättning på ca 500 miljoner SEK, visar på företagets solida fotfäste på marknaden. ABUS huvudkontor i Karlstad fungerar som hjärtat i verksamheten, med faciliteter som inkluderar en utbildningsenhet och ett centralt reservdelslager med omkring 600 artiklar vilket verkligen betonar ABUS dedikation till kvalitet och kundsupport.

ABUS står ut inte bara för sin lokala närvaro utan även för sin globala räckvidd, med försäljning i över 85 länder samt att ABUS högkvalitativa tillverkning som sker exklusivt i Tyskland. Detta vittnar om företagets internationella anseende och förmåga.

 

Omfattande utbud

ABUS produktutbud är omfattande och inkluderar traverskranar, lättraverssystem, svängkranar, lättportalkranar och telfrar. Inom ABUS Sverige Gruppen finns även specialiserade lösningar som processkranar, moderniseringar, portabla aluminiumkranar, ergonomiska lyftlösningar och lyftbord. Dessutom erbjuder företaget en bred eftermarknadstjänst som inkluderar serviceavtal, konditionsanalyser, generalrenoveringar och utbildningar för både traversförare och grundläggande underhåll.

 

Ny Innovation

Företaget fortsätter att bryta ny mark genom sina senaste innovationer. Nu har man uppgraderat sitt sortiment av lättraverser genom att introducera HB240S, en efterföljare till HB250S. Denna nya modell kan bära upp till 20% mer last, vilket förbättrar effektiviteten avsevärt. Dessutom har företaget lanserat ett nytt energikedjesystem specifikt för lättraverser. Detta system reducerar hängande kablar och ökar skyddet för flatkablar, vilket resulterar i en säkrare och mer pålitlig användning.

ABUS position som ett privat, familjeägt bolag bidrar ytterligare till dess långsiktiga och stabila strategi inom forskning och utveckling samt marknadsföring. Denna grund för företagsdriften är avgörande för att upprätthålla en stark innovationskultur och för att säkerställa att kundens behov och förväntningar inte bara möts utan överträffas.

"Detta evenemang är som sagt ett ypperligt tillfälle för oss att demonstrera vårt engagemang för innovation och kvalitet, och hur vi kontinuerligt arbetar för att möta och överträffa våra kunders förväntningar, samt att ABUS fortsätter att signalera en stark framtid för företaget, både i Sverige och internationellt," avslutar Tony Wittgren.

På mässan hittar ni ABUS i monter B05:34