14 - 17 maj 2024

Renishaw presenterar de senaste mättekniska lösningarna

Renishaw presenterar de senaste mättekniska lösningarna
Hur kan man tillverka komplexa produkter med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt? Koden som svensk verkstadsindustri måste knäcka är inte enkel – men en viktig nyckel är precisionsmätning med fokus på processkontroll.

Det menar Bo Eneholm, vd Renishaw AB, ett av världens ledande företag inom konstruktions- och vetenskapsteknologi med expertis inom just precisionsmätning och hälsovård.

– Vi ser att våra kunders primära utmaning är hur man ska tillverka komplexa produkter med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Ökade krav på automation och processkontroll liksom behovet av att mäta och styra tillverkningen är det som driver vår produktutveckling, säger Bo Eneholm.

 

Ett brett spektrum av innovativa produkter

När Elmia Produktionsmässor slår upp dörrarna den 14 maj är Renishaw en av utställarna i B-hallen, där Elmia Verktygsmaskiner går av stapeln. Här räknar man med att visa besökarna ett brett spektrum av innovativa produkter och lösningar inom automation, processkontroll, flexibilitet och minskad kassation.

– En spännande nyhet är Central, vår nya smarta dataplattform för processkontroll inom tillverkningsindustrin. Vi kommer också att visa våra nya maskinprober, QE, med kraftigt ökad energieffektivitet och fem gånger längre batterilivslängd, säger Bo Eneholm.

 

Smart industri med automation och processkontroll

Lägg därtill Revo, Renishaws 5-axliga mätsystem för koordinatmätmaskiner och FORTiS, Renishaws nya inkapslade encoder, liksom flera nyheter inom kalibreringsprodukter och additiva produkter.

– Vi ser att våra lösningar inom automation, processkontroll, flexibilitet och minskad kassation är väl kopplade till Produktionsmässornas gemensamma teman Smart industri och Omställbar industri – och vi hälsar alla besökare varmt välkomna till vår monter för att diskutera mättekniska behov, säger Bo Eneholm.