14 - 17 maj 2024

Kvalitet är huvudsaken för Robert Röntgen

Kvalitet är huvudsaken för Robert Röntgen
Robert Röntgen ställer ut för andra året i rad på Elmia Verktygsmaskiner med sina produkter. Nytt för i år att de inte enbart visar upp sågblad – utan även spånborstar. Vi har fått en pratstund med Per Puro-Brelin, International Sales Manager Nordic, som bemannar företagets monter under mässan.

Företag med gamla anor

Robert Röntgen, är specialiserat på tillverkning av sågblad och knivar för industriell användning. Det är ett företag med anor, som grundades 1899 i Tyskland, där även huvudkontoret fortfarande ligger kvar. Robert Röntgen tillverkar en mängd olika typer av sågblad, inklusive band- och cirkelsågblad, samt knivar som används inom metallbearbetning, träbearbetning och andra industriella applikationer. Per Puro-Brelin arbetar som International Sales Manager Nordic och är representant för företaget på mässan. Han utvecklar:

– Våra produkter är kända för hög kvalitet och hållbarhet. Vi är ett välrenommerat företag inom tillverkning av industriella verktyg, med en lång historia av innovation och kvalitetsfokus. Att vara med på mässan är ett bra tillfälle för oss att träffa andra utställare och bonda med dem.

Kan såga i det mesta

Per berättar att förtagets mål med mässan är att kunna träffa nya kunder att knyta kontakter med, och då främst inom stålindustrin. Men deras produkter återfinns inom vitt skilda branscher. Per förklarar vidare:

– Du sågar ju i allt ifrån plast, is, kött eller trä – så sågbladen används inom väldigt olika områden. Och oavsett verksamhetsområde så ska sågbladet vara av hög kvalitet och göra jobbet.

Inte bara användningsområdena är spridda, företaget exporterar också till många olika länder runt om i världen. Per berättar:

– Vi har vårt kontor i Kungsbacka, men vi säljer ju till hela Norden. Här på mässan träffar vi många av våra kunder från Danmark och Norge. Just i år har vi breddat vår kampanj och har förutom sågbladen också spånborstar som vi lyfter i montern, vilket är en kul nyhet att kunna exponera på mässan!