Tillsammans bygger vi industrin i Sverige

Tillsammans bygger vi industrin i Sverige
När kraven på toleranser är höga och volymerna stora så måste verktyget leverera. På Elmia Verktygsmaskiner presenterar Gühring Sweden flera nya lösningar som tål tuffa krav.

– Om du måste få ner tiden i maskinen så krävs ett verktyg som hanterar det. Nya RT 100 XF är ett högprestandaborr som klarar det med sina höga skärdata – även i lite tuffare material, säger Ralf Bengtsson, tekniker och ÅF ansvarig, Gühring Sweden.

Växande utbud av micro-verktyg

Portföljen som tillverkarna av skärande verktyg har med sig till Elmia Verktygsmaskiner är bred, med några tydliga uppstickare. RT 100 XF är en av dem. En annan är serien av Micro-verktyg, precisionsverktyg, som utvecklas i snabb takt.

Verktygsmaskiner_Guhring_2_1920x1080.jpeg

RT 100 XF – ett högprestandaborr som klarar att leverera höga toleranser och stora volymer även i tuffa material.

– Vi har hela utbudet av borr, fräsar och brotschar i olika dimensioner, från fem hundradelar och uppåt, berättar Ralf.

Micro-verktygen används bland annat inom medicinindustri där detaljerna är små och kraven på precision höga.

– Gühring har startat en helt ny enhet i Tyskland för att producera de här verktygen, berättar Ralf.

Nytt sortiment för spårfräsning

En annan ny nisch inom Gührings sortiment är Grooving Systems för spårfräsning.

– Det startades för ett par år sedan och växer stadigt inom svarvning av lite mindre diametrar, upp till 38-40 mm, liksom spårstickningssystem med många olika applikationer som vi fångar upp i de här verktygen, berättar Grooving-specialist Johan Andersson.

Kraven på kortare cykeltider och optimal kvalitet är ständigt aktuella inom all tillverkande industri.

– Och i takt med att automation växer mer och mer och du vill köra obemannat i maskinerna så måste du också ha verktyg som du kan lita på. Verktyg som inte krånglar, säger Ralf Bengtsson.

Verktygsmaskiner_Guhring_3_1920x1080.jpeg

”I takt med att alltmer körs obemannat så måste du ha verktyg du kan lita på”, konstaterar (tv) Johan Andersson och (th) Ralf Bengtsson, Gühring Sweden.

Utveckla produktionen med teknisk hjälp

Gührings kärnverksamhet är att förse industrin med roterande, skärande verktyg liksom kringutrustning och lagersystem. Men även om verktygen i sig är själva grunden så är människorna och kunskapen bakom tekniken lika viktiga, menar Oskar Bringsved, marknadsansvarig.

– Våra tekniska säljare är viktigast av allt. Kärnan i vårt erbjudande är att med teknisk hjälp utveckla våra kunders produktion. Det är tillsammans vi bygger industrin i Sverige, säger Oskar Bringsved.

 

Bildtext: ”Tillsammans bygger vi industrin i Sverige”, säger Oskar Bringsved, Gühring Sweden.