Sverigepremiär för Halders nya lyftöglor

Sverigepremiär för Halders nya lyftöglor
Maskinerna blir allt snabbare – vilket också kräver en snabb uppspänning av detaljer. Halders nya lyftöglor för gängade hål frigörs med en enkel knapptryckning.

– Utvecklingen har gått snabbt framåt vad gäller maskiner och skärande verktyg, men ingen kedja är starkare än dess svagaste länk. Utan bra fixtur och uppspänning spelar det ingen roll, säger Hasse Heneby, vd Standardmekano AB.

Med den svenska agenturen för tyska Halder, tungviktare inom bland annat fixtur- och spännsystem, kommer Standardmekano att presentera en riktigt snabb nyhet på Elmia Produktionsmässor den 12-15 maj: unika och patenterade lyftöglor för gängade hål, CE-märkta och godkända för tyngder upp till 840 kg.

Frigör insatsen med ett tumgrepp

– Sysslar du med serietillverkning måste byte av detaljer gå snabbt. Halder har tagit den här utvecklingen från kullåspinnar till lyftögla. Tidigare krävdes genomgående hål men nu har man tagit fram ett nytt system som gör att du kan använda lyftöglor även till gängade hål, berättar Hasse.

Tidigare har man alltid varit tvungen att gänga i lyftöglor för att sedan gänga ur dem efteråt vilket tar tid.

– Med våra nya lyftöglor så frigör man dem med ett knapptryck för att sätta i eller ta ur dem vilket går på någon sekund.

Specialister på fastspänning i över 60 år

De nya lyftöglorna premiärvisades på EMO Hannover i höstas, och nu är det alltså dags för Sverige och Elmia Produktionsmässor. En mässa som Hasse varmt rekommenderar.

– Det är en ypperlig plats att träffa en mängd olika leverantörer som alla har sin specialitet, samtidigt som du får ett helhetsgrepp över branschen.

Hasse vill särskilt lyfta expertisen som varje utställare besitter.

– På Elmia Produktionsmässor finns en hel massa kunskap som vi vill dela med oss av till besökare. Och det kostar ingenting, vi tycker om att lösa kundens problem. Och för oss på Standardmekano är kärnverksamheten uppspänning

Länk till en film om lyftöglorna:

https://www.youtube.com/watch?v=AHFY-TI5lpo