Samarbete ger bättre projektgenomföranden på spåren
4 dec. 2023
Färre driftstörningar längs spåren är ett viktigt mål för järnvägsindustrin och det förutsätter tjänster, material och underhåll. Under Elmia Nordic Rail presenterade Nordic Infrastructure Group sina helhetslösningar för branschen.
De vill ge kraft till den gröna omställningen
15 nov. 2023
Smarta batterilösningar och resurssmart underhåll av batterier kan göra järnvägssektorn ännu mer hållbar och effektiv. Det menar svenska batterileverantöreren Celltech som ställde ut på Elmia Nordic Rail.
Kritiska reservdelar avhjälper bristen på lok
1 nov. 2023
De har gjort sig kända för uthyrning av lok och sedan januari 2023 bedriver man även fast körning – men under Elmia Nordic Rail passade BLS Rail på att visa sitt breda utbud av reservdelar som håller loken rullande.
Automatiserade mättjänster tar järnvägsbranschen in i framtiden
24 okt. 2023
Bättre kapacitet på spåren och säkrare arbetsmiljö – två tunga argument som fått besökare på Elmia Nordic Rail att stanna till hos Atritec. Företagets utbud av innovativa mättjänster har öppnat ögonen hos nya intressenter.
Nätverkande och viktiga frågor i fokus på Elmia Nordic Rail
16 okt. 2023
Behovet av en mötesplats för att ta del av nyheter, utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma utmaningar inom järnvägsbranschen är stort. Här fyller Elmia Nordic Rail, som pågått 10–12 oktober, en viktig funktion. Det står klart efter årets mässa i Jönköping.
Maximerad miljönytta med återvunna tågsäten visas på Elmia Nordic Rail
11 okt. 2023
Återvinning och renovering är viktiga verktyg för att minska resursslöseri och CO2-avtryck. Textilexperterna Artex visar konkreta exempel på hur tågindustrin kan lägga in en högre växel i den gröna omställningen.
Säkrare spårunderhåll och färre tågförseningar med ny app
10 okt. 2023
Thomas Tydal bytte spår från IT-branschen och blev lokförare men insåg snart att hans IT-kunskaper behövdes för digitalisering av det svenska järnvägssystemet. På Elmia Nordic Rail presenterar Tydal Systems senaste appnyheten Vilicus Moneo.
På rätt spår för en hållbar framtid på Elmia Nordic Rail
6 okt. 2023
Med en imponerade historia och en spännande produktlinje har Lännen MCE AB blivit en ledande aktör inom entreprenadmaskiner samt grävlastare. Med sikte på framtiden har de banat väg för hållbarhet och nyskapande inom branschen.
Öresundsmetron – ett innovativt tunnelbaneprojekt för en grönare framtid
4 okt. 2023
Öresundsmetron är mycket mer än bara ett tunnelbaneprojekt; det är en banbrytande satsning på en hållbar framtid. Med sitt starka fokus på att minska klimatutsläpp, öka kapaciteten och säkerställa ett robust och framtidssäkrat transportsystem, är detta projekt en avgörande pusselbit i Europas str...
Wavebreaker står redo att förändra järnvägens ljudlandskap på Elmia Nordic Rail
29 sep. 2023
När tåg färdas genom städer och landskap kan ljudet från deras passage ofta vara en källa till irritation och påverka människors livskvalitet negativt. På Elmia Nordic Rail i oktober, är det dags för Wavebreaker AB att göra sin debut och presentera en innovation som lovar att tysta dessa störande...
Elmia Nordic Rail är en viktig plattform för långsiktig kompetensförsörjning inom järnvägsbranschen
22 sep. 2023
För Twindej har Elmia Nordic Rail blivit mycket mer än bara en mässa. En central mötesplats där företagets passion för järnvägsbranschen får blomstra. Deras fjärde år som utställare bekräftar inte bara deras engagemang för att forma och utbilda, utan även deras förmåga att skapa starka relationer...
Trimtec återvänder till Elmia Nordic Rail för andra gången med revolutionerande mätteknik
19 sep. 2023
Elmia Nordic Rail är tillbaka och så är Trimtec som utställare, redo att skriva ett nytt kapitel inom järnvägsbranschen. Med en imponerande produktportfölj för inmätning av järnvägsspår och spårgeometrier, bland annat den modulbyggda Trimble GEDO-mätvagnen, har Trimtec mycket att erbjuda branschen.
Geofix debuterar med innovativ mätteknik på Elmia Nordic Rail
16 sep. 2023
Geofix är i full gång med de sista förberedelserna inför sin debut på Elmia Nordic Rail. Under årets mässa har företaget storslagna planer att presentera sin innovativa säkerhetslösning för järnvägsbranschen. Med imponerande mätteknik och höga förväntningar ser framtiden ljus ut för denna spännan...
Melbye återvänder till Elmia Nordic Rail med framtidens infrastruktur i centrum
15 sep. 2023
Melbye gör sig redo att än en gång ställa ut på Elmia Nordic Rail med fullt fokus på framtidens infrastruktur. Deras unika produkter och innovativa lösningar är redo att ta branschen med storm och driva utvecklingen mot en mer hållbar och effektiv framtid.
Med spännande nyheter i bagaget deltar Safetrack som utställare för 12:e gången i rad
8 sep. 2023
När järnvägsbranschen ännu en gång samlas på Elmia Nordic Rail, är det en händelse som sprudlar av banbrytande innovationer, intressanta samarbeten och oändliga möjligheter. Safetrack, med sin imponerande närvaro sedan mässans start 1995 har inte bara följt utvecklingen - de har varit en del av...
Debut på Elmia Nordic Rail och spännande framtidsutsikter om den kommande börsnoteringen
1 sep. 2023
Med en passion för teknologiskt nytänkande och en strävan efter kvalitet har Sibek blivit den självklara partnern för projektering, granskning och driftsättning av signalsystem. Nu står Sibek redo att inleda en ny era genom sin debut på Elmia Nordic Rail – en mässa som bär stort rykte i Norden.
Samverkan och innovation i fokus när Solberga station AB ställer ut på Elmia Nordic Rail
24 maj 2023
Elmia Nordic Rail är en mässa som samlar branschens aktörer för att nätverka, utbyta erfarenheter och visa upp innovativa lösningar. En av utställarna på årets mässa är Solberga station AB som ställer ut för andra gången. Dessutom satsar de storslaget med en egen monter och en ny innovation för a...
Fokus på innovation, teknik och kompetensförsörjning i samarbetet mellan Nordic Infracenter och Elmia Nordic Rail
15 maj 2023
Järnvägs- och transportbranschen står idag inför stora utmaningar och frågor som kompetensförsörjning, hållbarhet och säkerhet som är avgörande för branschens fortsatta utveckling. Nordic Infracenter, det innovativa utvecklingscentret som bidrar till att lösa dessa utmaningar, deltar i årets mäss...
Banbrytande innovation när Goldschmidt Sweden AB ställer ut på Elmia Nordic Rail
5 maj 2023
Att kunna stärka sina befintliga kundrelationer och samtidigt knyta nya kontakter, är bara två av alla anledningar till att Goldschmidt Sweden AB väljer att vara med som utställare i år igen. Dessutom kommer de att presentera en banbrytande innovation inom branschen – ett unikt hybridfordon som ä...
Elmia Nordic Rail – startskottet för att ta sig in i järnvägsbranschen
24 apr. 2023
Med höga ambitioner om att ta större plats inom järnvägssektorn och ett brinnande intresse för infrastruktur, är GIFAS Electric AB redo för att ställa ut för första gången i egen regi.
OilQuick storsatsar på Elmia Nordic Rail
14 apr. 2023
Sedan flera år tillbaka har företaget haft siktet inställt på att ställa ut på Elmia Nordic Rail, och i oktober är det äntligen dags. Med en välutrustad grävmaskin i montern och en spännande nyhet som ska presenteras för den svenska marknaden, har nedräkningen börjat.
”Det här är verkligen mötesplatsen för järnvägsbranschen i hela Norden”
4 apr. 2023
NJS – forum för nordiskt järnvägssamarbete är en trogen samarbetspartner till Elmia Nordic Rail, i nästan 20 år har de funnits med som medarrangör till mässan. " Det är här man träffar folk man känner och har sina viktiga möten för att komma vidare i diskussionerna kring förändringar och planer"...
AWI MASKIN AB presenterar en nyhet från TENCONI SA
15 sep. 2023
Besök vår monter (06:29) där en helt ny testbänk för bromsar kommer att presenteras!
Nyhet från AWI Maskin AB (B06:29)
25 aug. 2023
AWI MASKIN AB är stolta över att kunna presentera AirRail på den nordiska marknaden
Lokomotiv och vagnshunter från IME Autolift
25 aug. 2023
Besök AWI Maskin AB där IME Autolift visar upp deras nya lokomotiv och vagnshunter med upp till 100 ton kapacitet.
KONUX recieves another  order from  Deutsche  Bahn
11 aug. 2023
DB Digitalizes Germany's Busiest Routes with a Landmark KONUX Switch Purchase.
Nycklar eller åtkomstkontroll – varför inte båda?
11 aug. 2023
CLIQ® Remote-lösningen är helt skalbar och kan konfigureras så att den passar allt från mindre lokala installationer upp till omfattande låslösningar med fler än 50 000 låspunkter spridda över stora geografiska områden.