OilQuick storsatsar på Elmia Nordic Rail

OilQuick storsatsar på Elmia Nordic Rail
Sedan flera år tillbaka har företaget haft siktet inställt på att ställa ut på Elmia Nordic Rail, och i oktober är det äntligen dags. Med en välutrustad grävmaskin i montern och en spännande nyhet som ska presenteras för den svenska marknaden, har nedräkningen börjat.

Att man som företag visar upp sig i offentliga sammanhang är ett bra sätt att knyta nya kontakter och marknadsföra sin verksamhet.  

  – Vi har uppfattningen om att Elmia Nordic Rail är en professionell och nischad mässa inom järnvägsbranschen. Dessutom känns det extra spännande att vara med eftersom det är första gången vi deltar, och det har vi längtat efter i flera år, säger säljaren Johan Schedin.

Satsar på järnvägssegementet

Genom åren har företaget sett en ökad efterfrågan på järnvägsprodukter och har därför valt att sälja fler produkter inom järnvägssegmentet. Elmia Nordic Rail ger dem möjlighet att visa upp deras nya satsning.

  – Vår medverkan på Elmia Nordic Rail är en betydelsefull satsning för oss, dels för att det ligger rätt i tiden, och dels för att det sker en expansiv satsning på infrastrukturen inom järnvägsbranschen. Om man ska satsa på något, ska man våga satsa rejält och det väljer vi att göra på årets mässa, säger Johan Schedin.

OilQuick_1920x1080.png
OilQuick AB är ett familjeföretag som utvecklar, tillverkar och säljer fullautomatiska snabbfästessystem för entreprenadmaskiner.
– 
Nyligen har vi tagit fram ett optimerat ”railsnabbfäste” som passar till en järnvägsmaskin, och detta är en av alla anledningar till att vi har valt att satsa på Elmia Nordic Rail i år, säger Johan Schedin.

Ny lansering på svenska marknaden

Företaget säljer fullautomatiska snabbfästessystem för entreprenadmaskiner runt om i Europa, och nu är det även dags att ta sig in i järnvägsbranschen. 

  – På årets mässa kommer vi att presentera ett optimerat fullautomatiskt snabbfäste som kan användas till en järnvägsmaskin. Detta är en nyhet som vi tidigare inte har visat upp på den svenska marknaden, så detta blir nytt för svenska folket. Anledningen till att vi väljer att ställa ut på mässan är för att vi vill ta oss in i järnvägsbranschen, och detta är en fantastisk möjlighet för att lyckas med det, fortsätter han.

Elmia är en arena som alla känner till

Elmia är ett av Nordens ledande mässföretag som årligen arrangerar mässor inom olika affärsområden. Elmia är en mötesplats där människor får möjlighet knyta nya kontakter, affärsrelationer och långsiktiga samarbeten.

  – Vi tycker att mässan är placerad på en strategisk och geografisk plats som vi gillar starkt. Dessutom är det ett plus i kanten att Elmia är en känd mötesplats som arrangerar bra mässor och lockar till sig många besökare. Nu laddar vi upp inför oktober, avslutar Johan.

 

Om OilQuick

Huvudkontor: Hudiksvall
Antal anställda: 130 anställda
Verksamhet: Erbjuder rationella och effektiva metodlösningar inom entreprenad och industri. Företaget tillverkar sina egna produkter, vilket gör att de kan kvalitetssäkra och äga ledtider för att bli mer effektiva samt konkurrenskraftiga.