Wavebreaker står redo att förändra järnvägens ljudlandskap på Elmia Nordic Rail

Wavebreaker står redo att förändra järnvägens ljudlandskap på Elmia Nordic Rail
När tåg färdas genom städer och landskap kan ljudet från deras passage ofta vara en källa till irritation och påverka människors livskvalitet negativt. På Elmia Nordic Rail i oktober, är det dags för Wavebreaker AB att göra sin debut och presentera en innovation som lovar att tysta dessa störande buller.

Wavebreaker AB ser Elmia Nordic Rail som navet för järnvägssektorn i Norden, och de är fast beslutna att utnyttja denna strategiska mötesplats för att visa upp sin unika innovation.

   – Personligen har jag deltagit på mässan tidigare, men detta är första gången för Wavebreaker AB. Vi ser det som en möjlighet att sprida information om en helt ny teknik för bullerreducering som är tillgänglig på marknaden. Dessutom är mässan den naturliga mötesplatsen för järnvägsbranschen, säger Tony Johansson, grundare och vd på Wavebreaker AB.

 

Banbrytande teknik för tystare järnvägar

Under årets mässa kommer Wavebreaker AB att introducera sin unika bullerreduceringsteknik, som är namngiven efter företaget, Wavebreaker. Denna innovativa lösning bygger på akustisk motljudsteknik och har varit under utveckling i flera års tid.

    Under sex års tid har vi utvecklat en världsunik produkt för att minska trafikbullret på järnvägarna till en lägre kostnad. Vår innovation bygger på akustisk motljudsteknik som monteras på befintliga eller nya bullerskärmar för att öka bullerreduceringen. Lösningen använder en akustisk störningsteknik, som baseras på den välkända noise cancelling-tekniken, säger Tony Johansson.

 


Wavebreaker AB är ett innovativt företag som fokuserar på att förbättra ljudmiljön för människor och samtidigt främja hållbar utveckling inom stads- och livsmiljösektorn samt transportsektorn.

 

Wavebreakers vision för framtiden

Med sin innovativa produkt har de noggrant valt ut material som är upp till 100% återvunna.

   – Vi kommer att delta i mässan för att informera och inspirera om vårt unika synsätt på bullerreducering. En innovativ utveckling som innebär att man kan använda ljud för att bekämpa ljud och skapa en tystare samt mer hållbar framtid. Vi är stolta över att kunna säga att våra material är upp till 100% återvunna och har en lång livslängd, säger Tony Johansson.

 

Use noise to fight noise

På Elmia Nordic Rail har Wavebreaker AB ett tydligt mål i sikte – att introducera sitt banbrytande tillvägagångssätt för bullerreducering enligt principen ”use noise to foght noise”

   – Under Elmia Nordic Rail vill vi visa upp vår produkt och informera om nya sätt att bekämpa buller enligt principen, use noise to fight noise. Det är en innovativ strategi som inte bara minskar bullret utan även främjar en tystare och mer harmonisk omgivning. Dessutom är Wavebreaker utformad med fokus på säkerhet, enkelhet och snabbhet vid installation. Genom att kunna installeras utanför trafiklinjen möjliggör den en smidig och störningsfri process, vilket är avgörande för att förbättra livskvaliteten i samhällen längs järnvägarna, avslutar Tony Johansson.