Elmia Matbruk

Affärsarenan för hållbara livsmedelssystem

Kunskap, inspiration och goda affärer

Jobbar du med livsmedel som produceras, förädlas, konsumeras eller återbrukas? Letar du inspiration, vill vidga ditt nätverk och göra nya, goda affärer? Då ska du delta på Elmia Matbruk — affärsarenan för hållbara livsmedelssystem.

Elmia Matbruk samlar alla aktörer i kedjan från livsmedelsproduktion till förädling, konsumtion och återbruk. Här möts företagen som vill ett steg framåt – mot en smartare och mer hållbar livsmedelskedja. Mötesplatsen erbjuder en unik helhet med ett högaktuellt konferensprogram, en mässa med branschens ledande aktörer och spännande aktiviteter. 

/globalassets/bilder/massor/matbruk/2020/elmia-matbruk-i-potatis.jpg

Hela Elmia Matbruk präglas av ett cirkulärt tänk. Från producera till förädla, konsumera och återbruka. Läs mer om mässan >>

 

Producera
Förädla
Konsumera
Återbruka
Delta på Elmia Matbruk – affärsarenan för hållbara livsmedelssystem
13 dec. 2022
Elmia Matbruk är en ny mötesplats för hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till slutkonsument. Mässan går av stapeln den 17-18 oktober 2023 på Elmia i Jönköping. – Vi är den första mötesplatsen som tar ett helhetsgrepp om mat och klimat. Vi erbjuder de bästa förutsättningarna för hela br...
Sverige plöjer ned  utmärkta livsmedel
25 okt. 2022
Räcker den odlingsbara marken till för att mätta jordens befolkning? Enligt Rickard Albin och Bengt Persson, som föreläste vid AGFO Talk Special på Elmia Lantbruk, borde frågan vara: Har vi råd att plöja ned och kasta utmärkta livsmedel?
KärnO – samarbete på slätten gav unik ny produkt
7 juni 2021
Två helt olika matproducenter på östgötaslätten stod med en massa onödigt matsvinn på var sitt håll. Genom att tänka utanför boxen skapade man tillsammans en helt unik produkt, KärnO. Kärnmjölksost med gurksmak, skapad genom samarbete, svinn, mycket kärlek och kunskap.
Hagshultskossorna – cirkulärt tänk på Sveriges enda kopensionat
26 maj 2021
På gården i Hagshult i djupaste Småland ligger Sveriges enda kopensionat. Här får korna tid att gå i en lugn pension efter insatserna som mjölkkor. Resultatet blir nöjda djur och ett hållbart, etiskt och väldigt bra kött.
Regional Matkultur dukar fram söta, salta, sura och beska smaker på mässan
11 maj 2021
Såväl traktens smaker som de regionala specialiteter med koppling till det kulinariska kulturarv som präglar och återspeglar Småland finns representerade hos Regional Matkultur på Elmia Matbruk. Här finns matentreprenörer och matlandets ambassadörer som varje dag arbetar för att stärka det smålän...
Klimatkonferensen arrangeras i år parallellt med Elmia Matbruk
23 apr. 2021
Klimatveckan genomförs den 18–24 oktober med temat mat och klimat. En av de stora aktiviteterna under Klimatveckan är Klimatkonferensen som är fredagen den 22 oktober på förmiddagen på Elmia. Under Klimatveckan delas även det årliga Klimatpriset ut.


Officiell mässtidning