Elmia Matbruk

Affärsarenan för hållbara livsmedelssystem

God mat för människa och miljö

Jobbar du i en bransch där livsmedel produceras, förädlas, konsumeras eller återbrukas? Vill du att mat inte bara ska smaka gott – utan även göra gott för både människa och miljö? Letar du inspiration, vill vidga ditt nätverk och göra nya, goda affärer? Då ska du delta på Elmia Matbruk.

Elmia Matbruk är den enda mötesplatsen som tar ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat. Vi samlar alla aktörer som ligger i framkant och jobbar med en hållbar livsmedelsproduktion. Elmia Matbruk är indelad i fyra områden i ett cirkulärt tänk; från livsmedelsproduktion till förädling, konsumtion och återbruk. Här möts företagen och organisationerna som vill ett steg framåt – mot en smartare och mer hållbar livsmedelsproduktion. 

Elmia Matbruk är en fackmässa och mötesplats för branschen. 

/globalassets/bilder/massor/matbruk/2020/elmia-matbruk-i-potatis.jpg
Sverige plöjer ned  utmärkta livsmedel
25 okt 2022
Räcker den odlingsbara marken till för att mätta jordens befolkning? Enligt Rickard Albin och Bengt Persson, som föreläste vid AGFO Talk Special på Elmia Lantbruk, borde frågan vara: Har vi råd att plöja ned och kasta utmärkta livsmedel?
KärnO – samarbete på slätten gav unik ny produkt
7 jun 2021
Två helt olika matproducenter på östgötaslätten stod med en massa onödigt matsvinn på var sitt håll. Genom att tänka utanför boxen skapade man tillsammans en helt unik produkt, KärnO. Kärnmjölksost med gurksmak, skapad genom samarbete, svinn, mycket kärlek och kunskap.
Hagshultskossorna – cirkulärt tänk på Sveriges enda kopensionat
26 maj 2021
På gården i Hagshult i djupaste Småland ligger Sveriges enda kopensionat. Här får korna tid att gå i en lugn pension efter insatserna som mjölkkor. Resultatet blir nöjda djur och ett hållbart, etiskt och väldigt bra kött.
Regional Matkultur dukar fram söta, salta, sura och beska smaker på mässan
11 maj 2021
Såväl traktens smaker som de regionala specialiteter med koppling till det kulinariska kulturarv som präglar och återspeglar Småland finns representerade hos Regional Matkultur på Elmia Matbruk. Här finns matentreprenörer och matlandets ambassadörer som varje dag arbetar för att stärka det smålän...
Klimatkonferensen arrangeras i år parallellt med Elmia Matbruk
23 apr 2021
Klimatveckan genomförs den 18–24 oktober med temat mat och klimat. En av de stora aktiviteterna under Klimatveckan är Klimatkonferensen som är fredagen den 22 oktober på förmiddagen på Elmia. Under Klimatveckan delas även det årliga Klimatpriset ut.
LRF tar plats som guldpartner på Elmia Matbruk
26 mar 2021
Till höstens nya mässa Elmia Matbruk satsar LRF stort som Guldpartner och ser att det blir en mötesplats där livsmedelsproducenter, konsumenter och olika branschintressen knyter nya kontakter och får många nya idéer.