Elmia Nordic Rail är en viktig plattform för långsiktig kompetensförsörjning inom järnvägsbranschen

Elmia Nordic Rail är en viktig plattform för långsiktig kompetensförsörjning inom järnvägsbranschen
För Twindej har Elmia Nordic Rail blivit mycket mer än bara en mässa. En central mötesplats där företagets passion för järnvägsbranschen får blomstra. Deras fjärde år som utställare bekräftar inte bara deras engagemang för att forma och utbilda, utan även deras förmåga att skapa starka relationer inom branschen.

Elmia Nordic Rail är en central knutpunkt där järnvägsbranschens framtid tar form, och Twindej, som erbjuder tågteknisk kompetensförsörjning, känner sig som hemma här.

   – Vi anser att det är vår plikt att ta ansvar för branschfrågor, och Elmia Nordic Rail ger oss en plattform för att följa branschens utveckling, dela gemensamma mål och bli inspirerade. Det är särskilt viktigt för oss då tillgången och efterfrågan på teknisk kompetens inom tågsektorn är i obalans, och mässan är en möjlighet att samarbeta och tillsammans lösa denna utmaning med andra branschaktörer, säger Malin Holm, Verksamhetschef på Twindej.Twindej är en ägarledd teknikkoncern som grundades 2008 och levererar kompetens genom tekniska tjänster samt utbildningar till spårbranschen.

 

Fjärde gången på Elmia Nordic Rail

För Twindej är detta deras fjärde år som utställare på Elmia Nordic Rail, och är en tradition som håller i sig även i år.

   – Twindej erbjuder tekniska utbildningar för industrin och tekniska tjänster inriktade på spårfordon. Mässans bredd passar oss därför perfekt, och vi har varit med som utställare sedan 2015, säger Malin Holm.

 

Relationer före affärer

Twindej ser deras närvaro på Elmia Nordic Rail som mer än bara en affärsmöjlighet. Det handlar om att bygga starka relationer.

   – Vår monter är en plats där vi strävar efter att skapa en gemenskap inom branschen snarare än att enbart visa upp våra produkter och tjänster. Vi tror starkt på partnerskap och samarbete och ser fram emot att träffa våra kunder, branschkollegor, konkurrenter och potentiella medarbetare för att diskutera alla aspekter av järnvägsbranschen, säger Malin Holm.

 

Spännande nyheter på årets mässa

Twindej har erfarenhet av över 40 olika spårfordonstyper och är stolta över sin spetskompetens inom tågteknik samt spårfordonstjänster. Detta har gjort att de har blivit en pålitlig partner inom branschen.

   – På årets mässa kommer vi först och främst nätverka men vi har alltid nytt att presentera i vårt ekosystem för utbildning, vårt kompetenshanteringssystem (CMS) och lärplattform (LMS). Detta system är anpassat till de senaste branschstandarderna, regleringarna och utvecklas kontinuerligt för att följa olika lagar, tillsyn och branschkrav. Vi ser fram emot att bjuda på kaffe och möta besökarna samt utställarna i vår monter, säger Malin Holm.

 

Långsiktig kompetensförsörjning i fokus

Twindej tror på långsiktig kompetensutveckling och är övertygade om att utbildning och tillväxt är nyckeln till att forma järnvägsbranschens framtid.

   – Vi investerar i människor och bygger upp kompetens från grunden genom en femstegsmodell, och kan skapa möjlighet för nya, unga och passionerade individer att bli en del av branschen. För oss är mässan inte bara en plats att närvara på, utan också en möjlighet att bidra till branschens framtid genom att bygga starka relationer och främja kompetensutveckling, avslutar Malin Holm.