Trimtec återvänder till Elmia Nordic Rail för andra gången med revolutionerande mätteknik

Trimtec återvänder till Elmia Nordic Rail för andra gången med revolutionerande mätteknik
Elmia Nordic Rail är tillbaka och så är Trimtec som utställare, redo att skriva ett nytt kapitel inom järnvägsbranschen. Med en imponerande produktportfölj för inmätning av järnvägsspår och spårgeometrier, bland annat den modulbyggda Trimble GEDO-mätvagnen, har Trimtec mycket att erbjuda branschen.

Deras andra medverkan på Elmia Nordic Rail bekräftar att Trimtec är redo att möta och ta sig an de utmaningar som årets mässa har att erbjuda.

   – Vi har tidigare ställt ut på Elmia Nordic Rail och det är verkligen spännande att vara med igen i år och se de senaste branschnyheterna. Vi är stolta över att kunna erbjuda så mycket till branschen och att vara en aktiv del av järnvägens framtida utveckling, säger Magnus Stenberg, Regionchef Öst.

 

Revolutionerande mätteknik för järnvägsbranschen

Trimtec är kända för att erbjuda en mångsidig instrumentportfölj till mätkonsulter i olika branscher, och deras utbud sträcker sig från kompletta mätsystem till olika typer av markeringsmaterial. Trimtec har en imponerande samling av produkter för att mäta järnvägsspår och spårgeometrier.

   – På mässan kommer vi att presentera Trimble GEDO, Trimble´s modulbyggda mätvagn, som används för att utföra precisionsmätningar på järnvägarna. En av fördelarna med Trimble GEDO är att den enkelt kan integreras med andra geodetiska Trimble instrument, bland annat Skanners, Totalstationer och IMU. Som exempel har vi Trimble GX50, en skanner som samlar in omfattande mängder data om spåret och järnvägsområdet upp till 80 meter på varje sida av skannern, säger Magnus Stenberg.

 


På bilden illustreras deras moduluppbyggda mätvagn för spårinmätning, Trimtecs Trimble GEDO GX50. 

 

Effektivitet och kostnadsbesparingar

Användningen av ergonomiska maskiner inom järnvägsbranschen innebär inte bara högre produktkvalitet utan även ökad effektivitet och framför allt säkrare arbetsmiljö. Magnus delar med sig av fördelarna med deras modulbyggda mätvagn.

   – Nyttjandet av vår mätvagn innebär kortare arbetstider i spårmiljö eftersom arbetet endast behöver utföras en gång, tack vare vagnens effektiva mät- och datainsamlings funktioner. Vagnen är också smidig att lyfta av från rälsen, vilket minskar arbetsinsatsen och man slipper avlysa spår för tunga fordon. Dess smidighet när den rullas fram på rälsen kräver minimal ansträngning från operatören som helt enkelt styr den framför sig, säger Magnus Stenberg.

 

En bransch i framkant

Elmia Nordic Rail är en mötesplats som främjar utveckling, erfarenhetsutbyte och affärsmöjligheter inom järnvägsbranschen.

   – Under de senaste åren har järnvägsbranschen genomgått betydande förändringar, särskilt inom områden som underhåll och nybyggnation. Elmia Nordic Rail ger oss möjligheten att öka medvetenheten om våra produkter och bygga vårt varumärke. Dessutom kräver järnvägensbranschen kontinuerligt underhåll, och där kommer våra produkter in i bilden, spårgeometri är järnvägens ryggrad. Vi är glada att få vara med och forma en effektiv inmätning- och datainsamlingsmetod som står sig långt in i framtiden, säger Magnus Stenberg.

 

Exakt inmätning med monitoreringssystem

I en sammansättning av branschexperter är det viktigt att presentera de senaste produkterna och lösningarna. En sådan lösning som Trimtec presenterar är deras monitoreringssystem, ett system som samlar in data med högsta möjliga noggrannhet. Detta system har förmågan att detektera minsta markrörelser, vilket ökar både arbetsprecisionen och säkerställer effektiva indikationer när exempelvis underhållsarbeten behövs.

   – När hela järnvägsbranschen samlas på Elmia Nordic Rail är det en unik möjlighet för oss att presentera våra produkter och lösningar. Det är en viktig mötesplats där branschens aktörer kan ta del av de senaste nyheterna, diskutera aktuella ämnen och sätta järnvägens framtid i ett större sammanhang, avslutar Magnus Stenberg.