Krukor med innehåll - två nyheter

Krukor med innehåll - två nyheter
Hur vill du att din fönsterbräda ska se ut i vår? En idé är krukor i nordisk stil som du fyller med växter inköpta online. Det är åtminstone vad designföretaget Iittala och onlinebutiken Djungelrummet föreslår.

Nordiska former för inomhusväxter

Idag ska varje företag av rang ha en kruka för inomhusväxter i sitt sortiment. Finska Iittala vill inte vara sämre och lanserar inför säsongen 2020 krukan som ingår i kollektionen Nappula skapad av designern Matti Klenell. Hela kollektionen har ett avskalat och skandinaviskt formspråk. Krukan blir på ett sätt också en symbol för det tioåriga samarbete som designern haft med Iittala i år. Den är tillverkad i keramik och har försetts med fot vilket är praktiskt om man vill arrangera fler växter tillsammans på fönsterbrädor och bord. Den avskalade designen gör det enklare att möblera och omge sig med grönska även i modernare inredningar samtidigt som växterna hamnar mer i fokus. Krukan lanseras i ett par storlekar och tre olika färgnyanser varav en är riktigt gräsgrön.

Djungelrummet satsar på onlineförsäljning av växter

djungelrummet-plantor.jpg

Om du vill fylla dina krukor med växter som passar vårt svenska klimat och samtidigt få smarta tips på hur du ska sköta om ditt förvärv för att den ska utvecklas på bästa sätt, då ska du kika in hos Djungelrummet - den nyöppnad växtbutiken på nätet. Den är med andra ord tillgänglig för växtintresserade i hela vårt avlånga land och öppen dygnets alla timmar.  På hemsidan finns det också en film som visar hur du packar upp din nyinköpta planta på smidigaste sätt så att den håller sig så fin som möjligt resan till trots.

Foto: Pressbilder från Iittala och Djungelrummet.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik