Dags att gå ut

Dags att gå ut
Låt dig inte luras av elementvärmen inomhus för den kommer inte att få dig att må bättre. Här är ett par anledningar till att gå ut även under vintern.

Det är lätt att fastna inomhus i tider med regn och snålblåst. Att bryta trenden med Netflix i soffhörnan blir inte lättare när det mörknar redan vid eftermiddagsteet. Men det finns hopp för det är flera företag som gör allt för att förenkla och göra livet utomhus till en vana som du inte vill vara utan även så här års. Här är två av dem.

Klädd för utomhuslivet

Nu finns det ännu färre anledningarna till att stanna inomhus även om vädret är risigt. Det nya varumärket för friluftskläder Garphyttan har nämligen nyligen lanserats. Det är Outdoorexperten Johan Skullman som står bakom märket. Han har i årtionden arbetat med utveckling av bland annat material för både civilt och militärt bruk. Det har resulterat i det egna märket som fokuserar på genomtänkta funktioner, praktiska lösningar och noggranna materialval i kläder som är användbara för alla möjliga aktiviteter utomhus. Tipstack till Svante Öquist.

Utrustning för utomhuslivet

hikki-sotigra-grytan-mittibacken2_photo_Mikael-Rutberg.jpg

Vad ska man då göra utomhus nu när det är så lätt att utrusta sig med kläder. Det Umeåbaserade företaget Hikki menar att vi ska ta av oss paltorna och hoppa i spat, ja just det utomhus. De har tagit fram ett vedeldat badkar tillverkat i aluminium och ek robusta nog att använda till såväl söt- som saltvatten. Företaget gör också olika ugnar och grillar för utomhusbruk och gemensamt för sortimentet är att alla produkter är tåliga och gedigna utan onödiga dekorationer.

Helena Kaasik
Journalist och fotograf
Helena Kaasik