12 - 14 nov. 2024

Elmia Subcontractor – hela tillverkningsindustrins kunskap på en och samma plats

Elmia Subcontractor – hela tillverkningsindustrins kunskap på en och samma plats
Nya trender, nya produkter, innovativa material och nya lösningar. Effektiva möten med industrins experter. Elmia Subcontractor – mässan som förenar tillverkningsindustrin – tar än en gång ett helhetsgrepp om industrins dagsläge och framtid.


Årets mässa fortsätter att utveckla de teman som etablerades under förra årets mässa – smart industri, hållbarhet, kompetens och samverkan. Dessa teman genomsyrar allt som sker under mässan, från årets utställare till det fullspäckade dagsprogrammet för mässans alla scener och inspirationsarenor.

 

Subcontractor Tech Arena visar konkreta case på nya tekniska lösningar som gör industrin smartare. Leverantörerna till casen är självklart på plats och ställer ut i kringliggande montrar, och flera av dem deltar även på arenans scen. Här kan du inspireras och passa på att testa en rad smarta lösningar som kan göra företag mer konkurrenskraftiga och lönsamma med teknikens hjälp. Arenan har även ett eget separat scenprogram.

 

Inspirationsarenan Subcontractor InnoDex visar upp nya världsunika material, innovativa tekniker och kreativa konstruktioner inom design och utveckling. Utställningen kompletteras med ett scenprogram med föreläsningar och diskussioner samt guidade vandringar kring framtidens material sk Material walks.

 

En ny arena för hållbarhet

Nytt för i år är Subcontractor Sustainability Arena, en del av mässan som helt fokuserar på den hållbara utvecklingen inom industrin. Här kommer man kunna möta utställare, lyssna till panelsamtal, delta på guidade vandringar och ta del av experternas tankar och få konkreta råd kring den gröna omställning som vi står inför.

 

En av årets ambassadörer är Lundbergs Pressgjuteri. De har sedan länge arbetat med grön el i sin verksamhet. För dem är det viktigt att andra ser värdet i ett hållbart arbetssätt.

– För mig är hållbarhet något som man tjänar pengar på. Det handlar om att vara försiktig med sina resurser samt värna om hälsa och miljö. Inköpet kanske blir lite dyrare, men samtidigt säljer kunden en grön produkt och gör därmed en vinst i längden, säger Cajsa Lundberg, vd på Lundbergs Pressgjuteri.

 

Samverkan och kompetens är vägen framåt

Jelmtech är ett konsultföretag som jobbar med produktutveckling, och de har tagit fasta på hur avgörande samverkan är för hela tillverkningsindustrin. Som mässans andra ambassadör är de ett utmärkt exempel på att partnerskap är en viktig nyckel för att lyckas i branschen.

– Vi är kittet mellan produktägare och tillverkare för att nå den optimala produkten, och för att få det bästa utfallet till en rimlig peng handlar det om att skapa långsiktiga relationer och att hitta en partner att ha med på sin resa framåt. Det gör att alla tar ansvar för projektet, säger Carl-Fredrik Emilsson, vd på Jelmtech.

 

Industrins experter på scen

Nytt är även utställarscenen, som är utställarnas egen scen. Där kommer det bl.a. att diskuteras fossilfritt stål, elektrifiering av fordonsindustrin och hur man kan sänka sina produkters klimatpåverkan genom smarta materialval. Missa inte att lyssna på industrins experter när de delar med sig av sina kunskaper.  

 

Stora scenen tar ett helhetsgrepp över tillverkningsindustrins hetaste ämnen i diskussioner och debatter kring industrins nuvarande – och framtida utmaningar och möjligheter. Stilride, Scania, Northvolt, NEVS och Husqvarna är några av bolagen som tar plats på scen. 

Upptäck dagsprogrammet här.