21 - 24 aug. 2024

Nu kan du anmäla dig till Nordic Trophy 2022

Nu kan du anmäla dig till Nordic Trophy 2022
Idag öppnar Trailer Magazine anmälan till Nordic Trophy 2022 på Elmia Lastbil i Jönköping den 24-27 augusti. Årets tävling avgörs på lördagen, den 27 augusti, och det blir den 42:a tävlingen i ordningen sedan starten 1980.

Bland dem som anmäler sig kommer endast ett drygt hundratal bilar att nomineras till startfältet av Trailers jury. De utvalda bilarna tävlar i Utmanarklassen. Tävlar gör också det tio bilarna i Mästarklassen, fjolårets finalister.

Regerande mästare är finländaren Juha Ristimaa med sin fartfyllda Scania 650S dragbil med trailer, ”Iceman”. En hyllning till Formel 1-stjärnan Kimi Räikkönen. Det fantastiska bygget, där både dragbil och trailer är helt motivlackat, vann Nordic Trophy förra året i samband med Trailer Trucking Festival på Mantorp Park.

Tvåa kom Micke Malmbergs Åkeri från Visby med ännu ett ASG-profilerat nostalgiekipage i form av en Scania R650 fjärrbil. Trea blev dansken Henrik Guldager med en minst sagt konstnärlig Volvo FH500 dragbil.

Nordic Trophy är något av ett öppet nordiskt mästerskap för customiserade lastbilar dit många bilar från övriga Europa ansluter för att göra upp om titeln. Vem vinner i år?

Vill du vara med och tävla?

Foto: Foto: Joachim Cruus/Trailer