21 - 24 aug. 2024

Kickstarta höstterminen på bästa sätt

Starta mässdagen, och terminen, med en stor dos inspiration genom föreläsningen "Framtiden i branschen". Dörrarna är öppna för alla yrkeselever som vill veta mer om transportbranschen, både hur det är att jobba i den och vilka spännande möjligheter som väntar framöver. Inspirationsföreläsningen ges två gånger under torsdagen den 22 augusti.

Under föreläsningen kommer ni bland annat få möta chauffören och Svenska Truckersprofilen Emina Nilsson samt mekanikern Emil Didriksson. Den senare kammade både hem segern i Yrkes-SM 2022 såväl som bronset i Yrkes-EM 2023 inom Lastbilsteknik. Tillsammans med representanter från våra främsta lastbilstillverkare och Lastfordonsgruppen ges en spännande inblick i (yrkes)livet som chaufför eller mekaniker i dagens snabbt föränderliga värld. Vi spanar framåt mot framtida fordon, hur elektrifieringen kommer att forma branschen och vilka krav som kommer att ställas på framtidens arbetskraft.

Inspirationsföreläsningen är en riktigt rivstart på ert besök på Elmia Lastbil och är självklart kostnadsfri för er skolklass. Men kom ihåg – platserna är begränsade, så se till att säkra er plats i tid!

Efter föreläsningen går ni vidare in på mässan och tar del av allt som erbjuds inne på mässområdet. Passa också på att tävla i Elmia Lastbil Quiz Challenge och vinn fina priser!

Denna skoldag möjliggörs genom ett samarbete med Lastfordonsgruppen, (LFG), Mercedes-Benz SverigeScania Sverige och Volvo Lastvagnar Sverige.

Bra att veta

Dag: Torsdagen 22/8

Tid: Välj mellan kl 09.00 och kl 10.30. Föreläsningen pågår under ca 45 min. 

Plats: Hammarskjöldsalen, Kongress- och Konserthuset, Elmia

Anmälan: Senast 16 augusti behöver vi er anmälan till föreläsningen, med reservation att det kan bli fullbokat tidigare. Begränsat antal platser. 

Katarina Wadsby
Katarina Wadsby
Telefon: +46 36 15 20 80