21 - 24 aug. 2024

Förbättrad lasthantering och minskat slitage

Förbättrad lasthantering och minskat slitage
En av Sveriges största leverantör av tunga lastvagnar introducerar skjutkolv till sin 4-axliga lastväxlarvagn med tipp. Det är en av flera nyheter som Kilafors presenterar på Elmia Lastbil i augusti.

– Vi förstår att våra kunder står inför utmanande transporter varje dag. Med introduktionen av skjutkolv på vår omtyckta Lavett tar vi ytterligare ett steg framåt för att göra deras arbetsdag både säkrare och mer effektiv, säger Rickard Andersson, kommersiell produktchef på Translink, koncernen bakom Kilafors Industri AB.

Enklare optimering av lastens placering

Tillvalet skjutkolv är tillgängligt för beställning redan under första kvartalet 2024 och innebär att lasthanteringen förenklas väsentligt. Flaket kan positioneras längre fram på vagnen vilket minskar slitaget på bilens lastväxlare och ger tryggare rangering. Skjutkolven gör att du enklare kan optimera lastens placering för maximal lastkapacitet.

– Det här har varit en efterfrågad funktion sedan länge, något som vi nu ser frukten av, säger Mikael Henriksson, Kilafors regionansvarige södra Sverige.

Möjligheten att flytta flaket skapar också ett tryggt och förutsägbart körbeteende hos vagnen.

Återintroducerar timmervagn med bladfjädring

När Elmia Lastbil slår upp portarna den 21–24 augusti kommer Kilafors att ha med sig ytterligare nyheter för marknaden.

– Vi vill visa bredden av vad vi kan producera av smarta och kvalitativa lösningar som hjälper åkarna, och vi kommer att ställa ut våra två timmervagnar varav den ena med bladfjädring, något som vi återintroducerar utifrån att ha lyssnat på våra kunder, säger Mikael Henriksson.

– Det är en väldigt robust och tillförlitlig lösning som vi nu kan erbjuda på både Kilafors Classic och Karlavagnen.

Under Elmia Lastbil kommer Kilafors att visa upp ett komplett utbud för hantering av rundvirkes- och flistransporter, samt vagnar för anläggningstransporter med lavett och glider i spetsen.

Timmerbilsbyggnationer i Kilafors – eller egen regi

Under Elmia Lastbil arrangeras korta seminarier i Kilafors monter som lyfter tekniska, logistiska och ekonomiska teman. Man kommer också att lyfta fram Kilafors timmerbilsbyggnationer.

– Vi kan assistera och bygga i Kilafors men du kan också få ett förmonterat redes-kit som kan monteras i egen regi, förklarar Mikael Henriksson.

Kilafors har en lång historia som utställare på Elmia Lastbil som är Sveriges största branschmässa. Medutställare i montern är Kilafors systerföretag ORY som också ingår i Translink-koncernen.

–  Elmia Lastbil är en smältdegel där du underhåller ditt nätverk av kunder, återförsäljare och kollegor och även träffar nya kontakter, säger Mikael och ger ett exempel:

– Förra mässan hade jag ett långt samtal med en ung kille. Två år senare har han etablerat ett åkeri med sin pappa och vi har sålt tre vagnar till honom. Mässan handlar om att möta rätt människor på rätt plats vid rätt tid.

 

Vill du också ställa ut på Elmia Lastbil?