12 - 14 nov. 2024

Case: Columbus – Visuella processer och dokumenthantering som samverkar

Lesjöfors använder sig av 2c8 för att visualisera sina processer i ledningssystemet och samtidigt använder man sig av M-Files som det centrala informations- och dokumenthanteringssystemet. Utmaningen som fanns var att integrera dessa system så att användaren (medarbetaren) får en så sömlös upplevelse som möjligt.

Som ett tillverkande företag och en underleverantör av fjädrar på den globala  marknaden ställdes vi inför utmaningen att effektivt integrera processvisualisering med centraliserad informationshantering i en industri som ständigt förändras.  
För att uppfylla globala standarder och möta kundkrav, hade vi framgångsrikt implementerat 2c8 Modelling Tool för att visualisera våra verksamhetsprocesser. Samtidigt använde vi M-Files för att hantera den omfattande mängden information och dokumentation, men trots detta märkte vi en lucka i hur dessa två verktyg kunde samverka, vilket potentiellt riskerade vårt rykte som en pålitlig underleverantör.  

Genom att integrera systemen med ett plug-in (utvecklat av Columbus) så kunde vi adressera och överkomma detta hinder. Detta har resulterat i effektivisering av våra arbetsflöden samt säkerställer högre kvalitet i vår process- och dokumenthantering. Istället för att ha separata system som arbetar som enskilda silos, kan vi nu dra nytta av kraften i 2c8 Modelling Tool och M-Files. Vi är dessutom först med att kunna göra på detta sätt och det tack vare ett gott samarbete med Columbus och 2c8. 

Leverantörer: Columbus